keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

SALSA BOREALISOlin viime pyhänä ystäväni Arton kutsusta salsabileissä, jotka järjestetään kesäsunnuntaisin Helsingissä, oopperatalon takana, amfiteatterin lavalla. Ilma suosi tätä perheystävällistä tapahtumaa ja osallistujia oli arvioni mukaan lähemmäs neljäsataa. Amfiteatteriin on kaikilla vapaa pääsy ja huvitilaisuus alkaa kello 18:00 ja loppuu 21:00.
  

Tapahtuman takana on Salsa Borealis ry -niminen yhdistys, joka on tanssijoiden perustama ja tarjoaa aktiivisesti tapahtumia ympäri vuoden salsan ystäville. Hämmästelin puistotapahtuman rentoa fiilistä ja iloa ilman alkoholia. Tanssiminen yhdisti luonnollisella ja mutkattomalla tavalla uussuomalaiset ja kantasuomalaiset. Tansseissa oli sekahaku ja jopa minuakin pyydettiin tanssimaan. Jouduin valitettavasti antamaan prinssille rukkaset koska en osaa ensimmäistäkään salsa askelta.


Suurin ihmetyksen aiheeni oli se, että salsaa on tanssittu oopperan takana jo vuodesta 1999 eikä Helsingin kaupunki ole vaivautunut näiden viidentoista vuoden aikana järjestämään puistoon City-käymälää. Tapahtumaan osallistujien pitää käydä puskapissillä. Kiasman kohdalla, missä nuoriso viettää pussikaljailtamia on kyllä hommattu WC ja siihen näytti olevan kokoajan jonoa. Vessojen puutteen lisäksi haaveilin myyntikojuista, joista voisi ostaa juotavaa ja pikkupurtavaa veikkaan, että nestehukka ja nälkä on melkoinen kun kolme tuntia antaa itsestään latinalaisamerikkalaisille rytmeille. 


Oopperasalsojen lisäksi kesän tärkeimmäksi tapahtumaksi nousee Salsa Borealiksen järjestämät 24h-salsabileet Pihlajasaareessa, joita juhlitaan yleensä heinäkuussa. Yhdistyksen sivuilta saat tarkempaa tietoa.

Celia Cruz - Me Acuerdo De Ti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!