lauantai 20. kesäkuuta 2015

MIDSUMMER NUDITY


Kun juhannusyönä juo itsensä kaatokänniin, soutaa järvelle ja nousee sepalus auki seisomaan veneen reunalle, voi rannalla nähdä tulevan leskensä.


Juhannus taika: Tee vaihteeksi makkaranuotio mökin lattialle ja kas, näet aamuyöstä monta komeaa palomiestä pihallasi letkut ojossa!


Kerreeppä seihtemä er heinee tyynys alle, ja jos uamulla o nivustaipeissas ihottummoo ja piä kippeenä ni allerkine oot!


Juhannukse ei sit ryypät. Juttuha o simmone, ettei juhlatunnelma ain tartte ryyppämist. Voi sitä pittä muutenki hauska: juara kaffet ja muistel mennei simmotto muute vaa. Jos KUITENKI ryypätä, ni iha vähä vaa. Jos KUITENKI ryypätä paljo, ei ainaka ruvet laulama. Jos KUITENKI ruveta laulama juavuksisa, ei laulet mittä härskei värssyi, eikä laulet nii kovi, et naapuri tule valittama ja syntty tappelui ja kaik mennee piäle. Jos mennee piäle, ens jussin ei ryypät sit.


Nykypäivän juhannustaikoja: Suomessa on nykyään niin vähän ruispeltoja, että jos juhannussaunasta lähtee alasti juoksemaan lähimmälle ruispellolle, voi olla varma, että sulhasehdokkaita ilmoittautuu kymmeniä matkan aikana!


Jussina nauti näistä: hyvistä juomista ja ystävistä. Mutta muista vain, kun valmistuu shotti, niin laita lasin reunalle papiljotti. Ja kun tyhjä on lasi ja juma juotu, laita papalari päähän, muistat juomien määrän. Aamulla tietää montako otti, siitä muistuttaa papiljotti. Ja vaikka aamulla krapula ois syvin, onpahan ainakin tukka hyvin! 


Kerreeppä seehtemän eri kokosta kivenmurikkoo ja laeta ne lakanas alle. Jos oot uamulla pahkuroella, et oo aeto rinsessa!


Juhannustaikoja naisille: Jos katsot juhannusyönä kaivoon ja näet miehesi siellä, niin hukkunu se on perkele!


Naisen juhannus: Usko on mennyt, Toivo on karannut, Voitto jättänyt, mutta vielä on sentään Otto päällä ja Yrjö tulossa. 


On aika minttumaarin, otanpa siitä vaarin. Teen koivusta vastan ja sen kossussa kastan. Pistän yrtit tyynyn alle ja sammun lattialle.


 Hyvvee juhannusta!

Richie Havens - Going Back To My Roots
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!