sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

BABA FOODS


Olen huono osallistumaan yleisötapahtumiin mutta eilen jopa omaksi yllätyksekseni suuntasin kulkuni Helsingin Rautatietorille, osallistuakseni "Vivan Las Tapas" -tapahtumaan. Rakas ystävättäreni Tuisku oli saapunut Espanjasta emännöimään tapas-telttaa "Baba".Teltassa tarjoiltiin itäisen välimeren kasvisruokia. Kysymyksessä on perheyritys, jonka isä  chefAvi Hovav on toiminut kokkina Suomessa yli neljäkymmentä vuotta. Avi on jalostanut reseptejään suomalaiseen makuun ja kuulinkin monen asiakkaan kyselevän teltan suulla ostoksia tehdessään, että: "Ovatko nämä liian tulisia?" Omat makuhermoni ovat kouliintuneet, joten pelkäsin, että Baban tuotteet ovat Puolestaan liian lällyjä minun makuuni mutta pelkoni oli turha. Maistelin Falafeleita ja Baba Ganoushia.


 Falafelit muistuttavat ulkonäöltään suomalaisia lihapullia mutta ne on kasvispullia. Falafelit on valmistettu kikherneistä, jotka on jauhettu hienoksi tahnaksi ja tahnasta tehdään pyöryköitä, jotka uppopaistetaan eli friteerataan. Baba Ganoush on savustettua munakoisosalaattia majoneesilla ja se koukutti maullansa heti. Ihana, iloisesti hymyilevä nainen Ronit, joka kuuluu perheyritykseen kertoi minulle, että: "Baba Ganoush on oiva lisuke erityisesti liharuoille ja salaatille. Se sopii hyvin myös maustetun kalan kanssa. Erityisen hyvää se on ciabattan, pita-leivän tai muun vaalean leivän kera".


Tarjolla oli myös humusta ja tulista harissaa. Harissa on tulisenmakea chili-yrttitahna, joka mielestäni sopii vaikka suomalaisten grilliruokien mausteeksi. Kaikki Baban myytävänä olevat tuotteet olivat käsintehtyjä, maidottomia, laktoosittomia ja suurin osa myös gluteenittomia. Tuisku tarjoili janon sammuttamiseen ihanaa minttuteetä. Tuiskun ja Ronitin lisäksi teltassa hääri erittäin hyvä peppuiset veljekset Tomer ja Dani heitä katsellessani minulle varmistui, että on aika vaihtaa ruokavaliota.


Festivaaleilla oli hyvä tunnelma ja kansainvälinen meininki. Baban teltassa vieraili eri kansallisuuksien edustajia mm. yllättävän paljon japanilaisia turisteja. Ilma suosi myös yleisöä ja esielepanijoita. Makunautintojen lisäksi tarjolla oli myös huikeita musiikkiesityksiä ja maistiaisia sulateltiin svengaavan musan tahdissa kukin tavallaan.

Joaquin Sabina - Donde Habita El Olvido

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!