sunnuntai 17. toukokuuta 2015

SEÑOR JOSE SANTIAGO HEREDIA


Kengänkiillottajiin tuskin nykypäivänä Helsingissä törmää, enkä odottanut törmääväni Malagassakaan. Lenkkarit, tekonahkakengät, canvakset, crocsit ja varvassandaalit ovat syrjäyttäneet kunnolliset ja kestävät nahkakengät. Luulin, että kengänkiillottajien ammatti on kuollut sukupuuttoon. Suureksi yllätyksekseni Italiassa käsityönä valmistetut nahkasaappaani pongasi Malagan vanhankaupungin aukiolla pyörivä kengänkiillottaja. Saappaitani ei kuuluisi kiillottaa, eikä hoitaa mitenkään ja ne pitäisi säilyttää siten, että ne olisi taitettu mahdollisimman mykkyrään ja köytetty narulla ympäri. Halusin kuitenkin kokemuksen ja suostuin.


Kengänkiillottajan nimi oli Jose Santiago Heredia, hän on kotoisin Puerto Banúksesta. Puerto Banúksessa ei taida olla paljon lankkaushommia kun se on suuri huvivenesatama ja luksusveneiden omistajat kävelevät olettamukseni mukaan vain valkopohjaisissa kumitossuissa.
Heredialla on kuitenkin lisenssi jonka turvin hän voi kiillottaa kenkiä joko Marbellassa tai Malagassa. Saappaistani tuli niin kiiltävät, että vierastan niitä vieläkin. Työn hinta oli 5€. Tarjosin señor Jose Santiago Heredialle kahvit La Bouganvillan terassilla ja hän istui Tuiskun ja minun seuraan kertoillen elämästään ja työstään. Kengänkiillottaja oli muistini mukaan tehnyt työtään 30 vuotta, hän sanoi parhaimpina päivinä tienaavansa jopa sata euroa.


Malagassa kuten kaikkialla maailmassa köyhyys ja vauraus elävät rintarinnan. Ei me Tuiskun kanssa mitään rikkaita olla, ihan tavallisia työläistyttöjä, silti meiltä riitti muutama roponen niin kengänkiillottajalle kuin meitä huvittamaan tulleille taitaville katusoittajille. Saatiinhan me rahoillemme vastinetta, kiiltävät kengät, elämäntarina ja hyvää musiikkia ja fiilinkiä.Terkuin: Armik, Jose, Tuisku ja Oda.

Armik - Cartas De AmorEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!