sunnuntai 10. toukokuuta 2015

EL PIMPI


Vietin ihanan päivän ystävättäreni Tuiskun kanssa Malagassa. Kiertelimme visiittimme aikana muutamat paikalliset bodegat. EL PIMPI, joka on instituutio Malagan vanhassa kaupungissa teki minuun lähtemättömän vaikutuksen ainutlaatuisuudellaan. Bodega on erikoistunut viineihin ja tapaksiin. Pimpissä kannattaa ehdottomasti kokeilla tyypillistä makeaa Malaga viiniä, jota tarjoillaan pienessä snapsilasissa. Mikäli aiot vierailla tässä kyseisessä viinibaarissa, kiellän sinua ehdottomasti menemästä sisään Alcazabilla -kadun terassien puolelta, josta avautuu upea näköala roomalaisen teatterin raunioille. El Pimpiin pitää mennä sisälle Calle Granadan puolelta missä oviaukko on lähes huomaamaton mutta sisääntuloaula sitäkin näyttävämpi.
Paikka on kukkaroystävällinen vaikka se näyttää miljonäärien mestalta, siellä käy kuuluisien ja rikkaiden ihmisten lisäksi taiteilijoita, kirjailijoita, politiikkoja sekä ihan tavallisia paikallisia ihmisiä ja turisteja. Saatat törmätä tavernassa sellaisiin tähtiin kuin Antonio Banderas ja Paloma Picasso tai edesmenneen, kauneusleikkauksistaan kuuluisan  herttuatar Alban haamuun. Seiniä koristavat historialliset feria -julisteet ja valtavat viinitynnyrit, joihin nimikirjoituksensa ja terveisensä ovat jättäneet monet julkkikset vieraillessaan El Pimpissä. 
Taverna on valtava 1800-luvulla rakennettu kaksikerroksinen rakennus, siellä on useita huoneita, espanjalaisille tyypillisiä patioita, terassi ja parvi. Ravintolassa ei ole käytetty sisustuksessa tekokukkia vaan mm. aitoja neilikoita ja pelargoneja. Sisään tulessamme ravintolan kukkavastaava asetteli juuri punaisia neilikoita valtavaan maljakkoon. El Pimpissä on aitoutta ja taikuutta ja ravintolan seinillä on monta tarinaa kerrottavana sille joka osaa kuunnella ja katsella. Rakennus, jossa El Pimpi sijaitsee, on aiemmin toiminut mm. hevostallina ja myöhemmin luostarina sekä juhlahuoneistona.
 Bodegan ovat perustaneet Francisco Campos (80) ja Jose Cobos (67) vuonna 1971 ja he sanovat, että avain menestykseen on rakkaus, jolla he ovat suhtautuneet paikkaan ja sen säilyttäminen alkuperäisessä olemuksessaan. Sanotaan, että: "Jos et ole käynyt El Pimpissä, et ole käynyt Malagassa."


Terkuin Tuisku ja Oda.

Buika - No Habrá En El Mundo

5 kommenttia:

 1. Ihana seikkailu Malagaan ja junassa paluumatkalla saatiin jännittää, kun ilmeisesti joitain junanosia irtoili raiteille kauhealla kolinalla tai ainakin jotain metallia sinkoili junavaunun alla, tiedä sitten, perille kuitenkin pääsimme.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kiitos, oli kivaa ja toivon, että voimme vielä joskus uusia seikkailumme. :) Odotan sua jo Suomeen, Kansainvälisille päiville. Siellä nähdään.

  VastaaPoista
 3. Tapasfestareille Rautatientorille kesäkuussa. Onkohan siellä Malagaviiniä?

  VastaaPoista
 4. Mitäs mä siitä viinistä mutta jos ois niitä malaga-ukkoja. :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä hidalgoja on taatusti ja caballeroja, niitähän on Stadi täynnä! Luotetaan siihen :-)

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!