sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

LÖYLY HERNESAARI


Pari viikkoa sitten havaitsin aamulenkillä, että Hernesaaressa on tapahtumassa jotakin outoa. Rantaan oli raahattu isoja kivenmurikoita estämään autojen parkkeeraus. Voimistelutelineet olivat häipyneet nurmikolta Padel -pelikentän vierestä. Arvasin oitis, että joutomaata ollaan valjastamassa taloudelliseen hyötykäyttöön. Eilen rantaan oli ilmestynyt lipputangot ja yhdessä tangossa liehui Helsinki-viiri. Lipputangot markkeeraavat tulevan rakennuksen ääriviivoja.


Nuoret ja rohkeat miehet Jasper Pääkkönen, 34 ja Antero Vartia, 34 ovat rakennuttamassa rantaan ravintolaa, terasseineen. Tähän uuteen koko kansan olohuoneeseen tulee myös kolme saunaa. Hernesaaren saunarakennuksen suunnittelusta vastaa Avanto arkkitehtitoimisto, jonka suunnittelijat ovat myös todella nuoria mutta rakennuksen kuvista päätellen erittäin kunnianhimoisia. Tämä tarkoittaa sitä, että minun on aika hyvästellä yksityinen lenkkeilymaastoni ja totutella ajatukseen, että Eiranranta on viidentoista vuoden päästä rakennettu täyteen ja joudun jakamaan alueen 30 000 uuden asukkaan kanssa. Vaan saattaa asia tietenkin olla niin, että en enää viilettele 2030 tuulipuvussa rusakoiden kanssa rannoilla vaan istun "Löylyssä" ja muistelen menneitä aikoja.

Kuva: Arkkitehtuurimuseo
Aion seurata raksakameralla töiden edistymistä. Raksakamera syöttää livekuvaa työmaalta. En kyllä saanut kameraa toimimaan vaikka tein kuten sivulla opastettiin.

Richard Bona - Eyala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!