sunnuntai 22. helmikuuta 2015

JUICY - TULI VAAN MIELEEN


Olin kuluneella viikolla katsomassa taas kerran nykytanssia. Kohta minua voi kutsua nykytanssin asiantuntijaksi. Ei vainenkaan matka on vielä pitkä ja olen vasta vaellukseni alussa. En todellakaan ole tanssin asiantuntija vaan amatöörikriitikko joten kannattaa lukea ammattilaisten arviot esityksestä.

Ystäväni Kalevi Aaltonen kutsui minut Helsingin Kaupungin Teatterin, Studio Elsaan katsomaan kevään koreografivierailija Ervi Sirénin tanssiesitystä  "JUICY - Tuli Vaan Mieleen." 
Teoksessa esiintyy kuusi Helsinki Dance Companyn taitavaa tanssijaa:
  • Jenni-Elina von Bagh, 
  • Heidi Naakka, 
  • Sofia Ylinen, 
  • Kai Lähdesmäki, 
  • Mikko Paloniemi 
  • Eero Vesterinen.

Pidin tanssiesityksen visuaalisesta ilmeestä ja tanssijoista huokuvasta energiasta jo esityksen aloituksessa. Olin kiitollinen siitä, että en saanut mitään WTF? -fiiliksiä. Pukusuunnittelu oli aivan ihastuttava ja saatanpa lainailla vinkkejä kuvataiteilija Cris af Enehielmin puvustusideoista ensi kesän pukeutumiseeni.


Tanssiakin suuremman vaikutuksen minuun teki violonea soittava Ilkka Heinonen. Kansanmusiikkiin erikoistunut muusikko on myös säveltänyt valtaosan teoksessa kuultavasta musiikista. Heinonen myös äänteli ja karjahteli lavalla soittonsa tahtiin. Esityksessä mentiin siis musiikin evoluutiossa huima harppaus taaksepäin ja se jos mikä lisäsi mielenkiintoani JUICY - koktailissa.
Nykytanssia ja esi-isiemme ääntelyvalikoimaa samassa teoksessa on huima kokemus. Jännittävää äänimaailmaa tarjoaa myös tyhjässä tilassa esitetty soolo-osuus, jossa pitkän iltamekon kahina korostaa tanssijattaren liikkeen ääniä.
Tanssin tapahtumissa ehdittiin vierailemaan tunnin aikana useassa eri maassa tai niin minä ainakin mielessäni kuvittelin, että poikettiin, Afrikassa, Intiassa ja ehkä jopa jossain banaalissa turistikohteessa. Suosittelen tätä teosta kaikille tanssin ystäville. Voitte matkustaa ilman passia "Mikä-Mikä-Maahan" ja palata takaisin kotiinne ilman aikaerorasituksia ja painavia matkalaukkuja.

José González - Killing For Love
(live)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!