sunnuntai 23. marraskuuta 2014

PJAZZA BRUNSSISuunnistimme sunnuntain ystäväni kanssa brunssille, Yrjökadulla sijaitsevaa Pjazzaan. Pjazza on avattu loppusyksystä mutta käyntikerta oli meille molemmille ensimmäinen. Olin tilannut pöydän viikkoa aikaisemmin netin kautta, ravintolasta tuli aamulla sähköpostiini ystävällinen muistutus varauksestani. Brunssia tarjoillaan 11.00. -17.00. menimme paikalle 13.00. Ravintola oli viimeistä paikkaa myöten täynnä kun saavuimme, joten jouduimme hetkisen odottamaan pöytäämme. 


Ravintola oli oikein viihtyisän näköinen ja asiakaskunta oli kaikenikäistä nuorista iäkkäisiin. Keskusteluamme häiritsi huonon akustiikan takia jazz-pianistin live-esitys, se oli ehkä piirun verran liian kovaäänistä niin pieneen tilaan. Keittiössä ja salissa hääri italialainen henkilökunta. Palvelu oli todella ystävällistä ja huomaavaista. 


Seisovasta pöydästä sai itse käydä annostelemassa mieleisiään herkkupaloja lautaselleen mutta tarjoilijat kiersivät pöydissä tarjoilemassa pizzaa ja pastaa. Pizzat olivat ihania ja valmistettu roomalaiseen tyyliin, ohutpohjaisia ja molemmilta puolilta paistettuja. Söin pari palaa herkullista pizzaa ja ihmettelin, että vatsani ei kummemmin turvonnut siitä. Selvittelin asiaa ja sain tietää, että Pjazzan pizzataikinaa kohotetaan vähintään 72 tuntia. Kohotusajan ollessa näin pitkä hiiva ehtii poistua taikinasta, eikä se sen vuoksi turvota vatsaa samalla lailla kuin perinteiset suomalaispizzat. Pizzoissa käytetään myös korkealuokkaisia erikoisjauhoja, jotka tuodaan Italiasta.


Salakuva: Yazka 
Suosittelen vilpittömästi Pjazzaa brunssipaikaksi. Brunssi on melko hintava 27 €, mutta mielestäni kokemus oli joka euron arvoinen.
Matt Corby - Lonely Boy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!