keskiviikko 5. marraskuuta 2014

GALLERIA KESKIVIIKKO


Vietin tänään galleria -keskiviikkoa. Valitsin Uudenmaankadun, 4-Kuus -nimisen gallerian, jossa on parhaillaan menossa Virginie Loÿ:n näyttely:"Ma France","Ranskani." Näyttely avattiin 25 lokakuuta ja se loppuu 21 marraskuuta. En päässyt avajaisiin ja olen siitä iloinen koska nyt sain rauhassa katsella taideteoksia. Arki-illaksi näyttelyä oli katsomassa aika paljon ihmisiä. Taiteilija oli myös itse paikalla mutta ihailijoiden piirittämänä, joten todella miellyttävä galleristi lähestyi minua ja alkoi kertoa teoksista.


Välillä kuulin Virginien ihanan ja kuplivan, koko gallerian täyttävän naurun. Nauru oli yhtä piristävää kuin iloisenväriset taideteoksetkin. Näyttely koostuu mosaiikkiteoksista, mosaiikkipalloista, joista Virginie on jo tullut minulle tutuksi aikaisimmista näyttelyistä. Pallot ovat kaikki uniikkeja ja vaikka ne ovatkin pyöreitä, niin niiden pyöreydessä on pientä muotopuolta, joka tekee teoksista vieläkin kiehtovampia. Pallot esittävät ranskalaisia kaupunkeja, jotka ovat olleet merkityksellisiä taiteilijalle erilaisista asioista kuten lapsuuden viinitarhat Bourgognessa, Rhônen laakson laventeli pellot, R'e Saaren turkoosit aallot. 
Menkää näyttelyyn itse arvaamaan mikä kaupunki on kyseessä kun mosaiikkipallossa kuvataan vaikkapa gladioluksia, auringonkukkapeltoja, lentokenttää tai vaikkapa värikkäitä saippuapaloja. Ulkona oli pimeää ja kylmää mutta Virginien "vitamiinipalloista" sain uutta voimaa.

Zaz - Eblouie Par La Nuit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!