sunnuntai 2. marraskuuta 2014

FRUITS

Talviaikaan jaksan aina hämmästellä suomalaisia miehiä, jotka kulkevat ilman päähineitä, käsineitä taikka kaulahuivia. Hatun tarkoitus on suojata päätä kylmyydeltä tai kuumuudelta mutta on sillä koristearvoakin, kuten tulette huomaamaan näiden nuorten japanilaismiesten pukeutumisesta. 

Tokion kaduilla muodikkaasti pukeutuvat miehet haluavat korostaa persoonallisuuttaan pitämällä tavalliseksi mielletyistä hatuista poikkeavia versioita. 
Olen seurannut yli kaksikymmentä vuotta japanilaista katumuotia. Ostin 2001 Fruits -kirjan , jossa on kuvia nuorista japanilaisista Tokion Harajukussa. Kirjaa edelsi valokuvaaja Shoichi Aokin perustama pienlehti Fruits magazine, joka ilmestyi ensimmäisen kerran 1997, kuukausittain. Lehden ilmestymisestä lähtien olen ollut koukussa japanilaisten käsitykseen muodista. 
Vaikka Tokio on suurkaupunki, niin siellä asuu ihan samanlaisia "makumatteja" kuin meillä Suomessa tai muualla maailmassa. Valtavirrasta poikkeaa vain muutama tyyppejä, joilla on rohkeutta olla erilaisia. 
On antoisaa seurata näitä muodin "kuninkaita" ja heidän vanhenemistaan, sillä kuten arvaatte vuodesta toiseen nämä samat kaverit poseeraavat useimmissa otoksissa. Olen kiinnittänyt vuosien varrella huomiota Junya -nimistä kaveria kohti. Junyan tyyli on pysynyt muuttumattomana hänen ikääntymisestään huolimatta. Junya on tänä päivänä jo lähempänä neljääkymmentä ikävuotta mutta tyyli on yhtä kiehtovaa ja kekseliästä kuin parikymmentä vuotta sitten.

ARAN YOSHIKO
DAICHI ISHIKAWA
EMI
HIRO
HIROSHI (BUTTI)
IOMO8 (TOMOYA)
IPPEI
JUNYA (JUNNYAN)
KAZUYA
ROKUGAWA HIROMASA
RYO
RYUTAROU OKADA
TOMOYA
YASUNORI KABURAGI
YOSHINORI KOBAYASHI
HISAHIRO AKAZA
KIYOAKI
Nigakute Amai Mizu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!