maanantai 10. marraskuuta 2014

DOWTOWN DIVAS

Taiteilijat Loralin Amir ja Gigi Artzi ovat tuottaneet kiistellyn taideprojektin nimikkeellä "Dowtown Divas". Hanke koostuu lyhytelokuvasta sekä valokuvatuista, heroiiniriippuvaisista, itäeurooppalaisista, prostituoiduista. 
Naisten päällä esitellään huippumuotia kuten: Miu Miun, Louis Vuittonin ja Alexander Wangin 
luomuksia.


Kadun asukkeja oli vaikea saada kuvauksiin koska valokuvaajia luultiin ensin poliiseiksi, naiset halusivat myös pysyä nimettöminä ja pelkäsivät väkivaltaisia parittajiaan. Kuvattavista malleista jotkut saivat session aikana niin kovia vieroitusoireita, että heidän kanssaan oli aivan mahdotonta työskennellä. 
Muotilehdet käyttävät silloin tällöin kuvauksissaan meikattuja "feikki" -narkkareita.  Langanlaihat, suttuiseksi meikatut  "Heroiini Chicit" voivat näyttää lukijoista upeilta kansikuvissa ja heissä on muotimaailman mielestä kaivattua glamouria. Minusta ei. 
En pidä siitä, että muotilehdissä romantisoidaan huumeita mutta nämä narkomaaninaiset onneksi vain korostavat karmeaa nistien todellisuutta.
Valokuvien naiset ovat samanlaisia ihmisiä kuin mekin mutta heitä katsoessa herää kysymys, mikä on saanut heidät luopumaan unelmistaan ja tuhoamaan itsensä? 

"Dowtown Divas" täyttävät kaikki editorial -kuvausten vaatimukset, tytöt ovat hoikkia ja heillä on kauniit vaatteet. Kaikkien mallien olemuksesta voi nähdä kuitenkin selviä merkkejä huumeiden käytöstä, kuten mustelmia, rupia ja arpia. 
Tuskin tällä kampanjalla pystytään yhdistämään näitä naisia takaisin yhteiskuntaan ja luopumaan narkomaanielämästään, heroiiniriippuvaiselle huumekoukku on usein elinikäinen tila mutta kuvasarja ja video ravistelee mukavasti meitä kotisohvillamme istuvia kermaperseitä.


Ohessa oleva seitsemän minuutin lyhytelokuva tarjoaa harvinaisen käsityksen narkomaanin sielunmaailmasta. Filmi on kuvattu 16 mm ja sen on ohjannut ja tuottanut Loralin Amir ja Gigi Ben Artzi. Kuten kaikki muutkin naiset, he haluavat myös pukeutua kauniisiin vaatteisiin ja heillä on toiveita ja unelmia.

Downtown Divas from LA on Vimeo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!