sunnuntai 7. syyskuuta 2014

SUNNUNTAIKÄVELY, IBIZASunnuntaina, aamupäivällä on mukava kävellä Ibizan vanhassa kaupungissa, siellä saa olla silloin lähes yksikseen. Hyvät kengät tekevät kävelystä mukulakivikaduilla miellyttävän kokemuksen. Annan  kuvareportaasini lopussa muutaman hieman erikoisemman vinkin Ibizalta ja mikäli sinulla on pullea rahakukkaro voit, ehkä kokeilla suosituksiani.

Tämä pieni "Los Pasajeros " on ollut Ibizalla jo yli 70 vuotta ja hämmästyksekseni sä näkyi olevan vieläkin paikallaan. Ravintola oli tietenkin kiinni kun oli sunnuntai ja aikainen aamupäivä. Ravintolassa oli 80-luvulla vain muutama asiakaspaikka ja tuolla pienellä parvekkeella oli pöytä johon kenkälusikalla auttamalla mahtui neljä ruokailijaa. Parveke oli erittäin haluttu mesta, koska siellä illastaessa ei ollut niin kuuma kuin sisällä. Onnistuin muutaman kerran kesässä Christinan tai Marian (ravintolan henkilökuntaa) avittamana pääsemään parvekkeelle. Ruokailun kanssa tilatun viinin saattoi jättää odottamaan seuraavan kerran vierailua. Pulloon laitettiin nimilappu ja korkki. Tosi kätevää. Harvoin sitä viiniä jäi. Rakasti Pasajeroksen linssikeittoa. 

Tämä rappukäytävä vie pieneen Los Pasajeroksen ravintolaan. Illalla rappukäytävä oli alas asti täynnä jonottavia ihmisiä. 80-luvulla kaikki pukeutuivat Ibizalla tullessaan syömään, joten jonossa ei aika käynyt pitkäksi oli niin paljon tuijoteltavaa ja Ibizalla se oli pelin henkiä näkyä ja tulla nähdyksi.
Ravintola Pomelo oli myös eräs 80-luvun suosikkiravintoloistani, Ibizan vanhassa kaupungissa. Pomelo avattiin 1983 ja oli niiltä ajoilta aika paljon laajentunut. El Pomelo on perheravintola, jossa yritetään tehdä päivällisestäsi unohtumaton. Ystävällinen henkilökunta, hyvä ilmapiiri, kohtuuhintainen ja tarjolla sekä kansainvälisiä- , että välimeren herkkuja. Tässä ravintolassa söin erittäin usein haudutettua pinaattia ja pippuripihviä, jonka vertaista en ole sen koommin syönyt. Ravintolassa oli myös mukava tuijotella ohikulkevien ihmisten virtaa, se oli yleensä paras osa illallista. Elämän teatteria.

Suosittu ranskalaistyylinen kahvila Croissant-Show, Ibizan vanhankaupungin pääportin läheisyydessä. Kahvilan omistaja on värikäs Salvador Dali -viiksinen herra Anders, yksi Ibizan maamerkeistä. Paikka ei kuulu kaupungin halvimpiin kahviloihin mutta suomalaisittain erittäin edullinen. Aamiaiseksi esimerkiksi suklaalla täytettyjä croissanteja (hinnat alkaen 1,50 euroa), tai vaikka purjolla täytettyä piirakkaa jos on kova nälkä. (con puerros)

GANESHA


Legendaarinen Vincente Hermándezin "Ganesha" puttiikki on Ibizan vanhin putiikki ja sijaitsee vanhassa kaupungissa. Ganeshassa käy fasionistat ympäri maailmaa tekemässä vintage -löytöjä.
Vintage-vaatteiden lisäksi myynnissä on värikkäitä vaatteita, jotka ovat koristeltu Vincenten suunnittelemilla kuvioilla ja ne on valmistettu Intiassa. Vincente matkustaa ympäri maailmaa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa tuoden matkoilta mukanaan vaatteita tyylikkäille ihmisille. Kauppaan kannattaa mennä penkomaan 60, 70 ja 80 luvun vaatteita ja kenkiä. Kuuluisia asiakkaita ovat mm. Kate Moss, Sienna Miller ja Jade Jagger, lienevätkö neitoset olleet vintage -Chanelin perässä?
Puhelin:
+34 971 19 36 05
Osoite:
Montgri 14, 7800 Cuidad de Ibiza

(Ibizan keskustan pääostoskadut ovat,  Vara del Rey ja Rosello.)

ES CAVALLET 

Ibizan kuuluisin nudisti- ja homoranta ja se sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä Ibizan kaupungista. Rannalla voi vuokrata aurinkovarjoja ja aurinkotuoleja. Beachillä varustetasoon kuuluvat myös suihkut ja vessat. Rannalla on myös pieni putiikki mistä voit ostaa vaikka uima-asun sekä ravintoloita ja baareja. Es Cavallet on satumaisen kaunis yli kilometrin mittainen alue, valkoista hiekkaa, hiekkadyynejä ja upeita aaltoja.

SUBLIMOTION

Sublimotion ravintola on ehkä kallein ravintola maailmassa. Kahdella Michelin-tähdellä palkittu keittiömestari Paco Roncero tarjoaa sinulle hienoimman ateriakokemuksen mitä rahalla saa. Sublimotion on Paco Ronceron unelma jossa kulinarismi ja teknologinen innovaatio yhdistyvät luoden täydellisen emotionaalinen kokemuksen. Kerralla ruokailemaan mahtuu 12 henkeä, joita palvelee yli kaksinkertainen määrä henkilökuntaa.
Illallinen maksaa 1500€/per henkilö.

Verkkosivusto:
www.sublimotionibiza.com 
Puhelin:
+34 616 739 952
Osoite:
Hard Rock Hotel Ibiza Playa d'en Bossa, S / N, 07817

TAGOMAGO ISLAND

Voit vuokrata itsellesi koko Tagomago  saaren ja saaren ravintolan yksityisiä illallisia varten. Minimi vuokrausaika on kolme vuorokautta. Saari on täydellinen paikka niille jotka haluavat yksityisyyttä ja luksusta. Suosittelen lämpimästi vaikka hääpareille. Tagomagolla on upea viiden makuuhuoneen villa jos on myös sauna ja upea uima-allas. Saarella on 1906 rakennettu vanha majakka joka toimii vieläkin maanmerkkinä merimiehille. Tagomagolle pääsee veneellä matka kestää vain viisi minuuttia Santa Eulaliasta. Perillä sinua odottaa todella upeat näkymät ja huikeat hiekkarannat.

Verkkosivusto:
www.island-tagomago.com 
Puhelin:
+34 627 46 47 57
Osoite:
Santa Eulalia del Rio

MONTESOL

Suosittelen aamiaista tässä Ibizan vanhimman hotellin kahvilassa. Hotelli Montesol avattiin vuonna 1933. Aamiainen on valtava se sisältää mm. croissanteja, tuorepuristettuja mehuja ja kahvia. Montesol on erittäin suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa. Terassilla on mukava istuskella ja seurata kaupunkilaisten elämää Vara de Reyn varrella. Hotelli on suljettu joulu- ja tammikuun mutta kahvila on auki ympäri vuoden.

Verkkosivusto:
www.hotelmontesol.com 
Puhelin:
+34 971 310 161
Osoite:
Passeig Vara de Rey, 2, 07800 Ibiza Town

DOME

Suosittu gay-baari Ibizalla, sijaitsee vanhankaupungin varjoissa. Domen terassi on täynnä joka ilta klubbareita, muotiväkeä, upeita transvestiitteja, julkkiksia ja gay-ihmisiä. Baari avataan 22:00, ihanteellinen paikka käydä drinkillä ennen illallista tai kaupungissa kiertelyä.

Verkkosivusto:
www.dome.es 
Osoite:
C / Alfonso XII 5, 07800 Ibiza Town


Grace Jones - Private Life

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!