perjantai 15. elokuuta 2014

VIERAS TULI TALOON
Viime keskiviikkona, aivan lomani alkutaipaleella siivosin asunnossani ikkunaremontin jälkeisiä sotkuja. Koko kotini oli aivan ylösalaisin ja on edelleenkin koska projektini on kesken. Jouduin tuulettamaan jopa kaikki käyttövaatteeni koska ne ovat avonaisessa tilassa, eikä vaatekomerossa, kuten normaaleilla ihmisillä.


Rampatessani edestakaisin kämppäni ja parvekkeen väliä törmäsin oven takanani seisovaan hämmästyneeseen naiseen. Tunnistan melkein kaikki rapussani asuvat ihmiset, mutta nainen ei vaikuttanut tutulta. Siinä me sitten seisoimme vastakkain, kaksi äimistynyttä naista. Juuri kun olin kysymäisilläni, että: "Voinko jotenkin auttaa"? Vierailija näki parhaaksi selittää asiansa, hän kertoi, että talo on hänen lapsuuden kotitalo. Keskustelussa paljastui myös, että asuntoni oli ollut hänen vaarinsa koti.
Kutsuin naisen oitis sisään, vaikka tiesin, mikä kaaos oveni sisäpuolella valitsi. Vaihdoimme tarinoita ja kerroin, että pidän asunnosta, koska siellä on hyvä henki.


Tänään tuli sitten palkinto postissa. Asunnossani vieraillut nainen oli kirjoittanut minulle oikean kirjeen. Kirjeessä Rauni rouva kiitteli ystävällisyyttäni ja sitä, että päästin hänet ventovieraan ihmisen muita mutkitta asuntooni. 
Rauni ihmetteli myös sitä, että kuinka kaikista rapun ovista juuri se oikea avautui. Totesin, että: "Taitaa olla vaarisi asialla." Rauni kertoi olevansa ainoa elossa oleva lapsuutensa ydinperheestä ja hän tekee silloin tällöin retkiä "Rööperiin" vain haistellakseen atmosfääriä.

Kirjeensä lopuksi Rauni toteaa, että: "Haluan sydämestäni kiittää sinua. Teit päivästäni uskomattoman. Olin niin onnellinen tuosta tapahtumasta kun olla voi, pääsin vielä kerran palaamaan sinne, missä on sieluni koti."


Tämä tapahtui keskiviikkona 13.08. ja Rauni toteaa, että nro 13 on hänen onnen numero, no ei tainnut Rauni tietää, että sama luku on myös minun onnen numero.

Kiitos Rauni kirjeestäsi ja upeata loppukesää myös sinulle!

Massive Attack - Live With Me

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!