lauantai 21. kesäkuuta 2014

CAFE KOKKO


Juhannuspäivän kunniaksi päätin suunnistaa Katajanokalle. Kanavaranta 7, B-rapun, toisessa kerroksessa sijaitsee kaikkien kahvifriikkien salakapakkahenkinen, Cafe Kokko. Kahvilaa oli pyörittämässä pari parrakasta maantierosvon näköistä kundia, "Lucky Luke" ja "Buffalo Bill". Tiskillä tiedustelijana oli "Calamity Jane", joka kysyi: "Haluatko kokeilla erittäin tummapaahteista espressoa?" Hienoa tilanteessa oli uhkapelimeininkiä! En ole arkajalka, ryhdyin oitis koekaniiniksi.Kahvilan rappukäytävässä oli tullessani turisteja raekuuroa turvassa. Vinkkasin värjöttäville ihmisille, että menkää portaat ylös niin löydätte mukavan kahvilan. Ilokseni huomasin, että turistit noudattivat neuvoani ja jäivät kahvilaan istuskelemaan vielä lähdettyäni. Kahvila aukesi tänään 12.00. mutta 12.30. oli enää muutama paikka vapaana, vaikka kahvilassa on kaksi kerrosta ja paljon pöytiä. 
Kahvilan värikkäästä sisustuksesta tuli fiilis, että olen Meksikossa. Tarjolla oli helsinkiläisen pienpaahtimo Kaffe Obscuran paahtamaa kahvia ja makeannälkään raakakakkuja. Raakakakut ovat uusi tuttavuus minulle ja en ole ihan varma tykkäänkö niistä vai en? Harjoitan kuitenkin makuaistiani ja tällä kertaa maistelin tyrninmarjakakkua.Raakakakkuja pidetään erittäin terveellisinä ja uunin sijasta valmistamiseen käytetään pakastinta. Raakakakku on aina gluteeniton ja laktoositon.
Kahvilakokemus oli todella mukava ja rentouttava. Annan lisäpisteitä myös miellyttävästä henkilökunnasta.
Taidan ehdottaa sille isopartaiselle miehelle, että palkkaa minut saluunansa sisäänheittäjäksi.George Ezra - Did You Hear the Rain?

2 kommenttia:

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!