maanantai 24. maaliskuuta 2014

TERVEISIÄ THAIMAASTA
Terveisiä Thaimaasta, Hua Hinistä, jossa vietin kahden viikon talvilomani. Kotona tuoksuu tällä hetkellä outo ja imelä vieraan maan tuoksu, joka leyhähtää tavaroista ja likaisista vaatteista, joita puran matkalaukusta.
Loma oli antoisa. En tiennyt, että olin niin väsynyt kuin olin. Ensimmäisellä lomaviikolla jopa kampaajan kosketus sai minut itkemään. Väsymystäni lisäsi tietenkin pitkä lento ja aikaero. Nyt vaivaa kotiinpaluuväsymys. Menin eilen nukkumaan 19.00. ja heräsin tänä aamuna kello neljä aamuyöstä. Huomenna on työpäivä, joten ehkä se arkirytmi taas löytyy kun harjoittelen muutaman päivän. Viikonlopulla siirrymme kesäaikaan ja se saattaa helpottaa palautumistani.


Thaimaassa asiat ovat muuttuneet nopeasti, enkä voinut olla päivittäin hämmästelemättä sitä, että lähes kaikki näpräsivät koko ajan kännykkää. Ihmettelin itsekseni millä pienipalkkaiset ihmiset hankkivat älypuhelimia? Thaimaalaisille tarjotaan kuitenkin kerskakulutuslainaa, kuten meille suomalaisillekin ja siihen vipuun he valitettavasti menevät tietämättä, miten kalliiksi laina heille tulee.


"Tuk-tuk" -kuskini odotti usein mielellään parikin tuntia kun seikkailin, jossain kohteessa. Luulin, että hän nukkui odotusajan, kuten kuskit ennen vanhaan tekivät, erehdyin. Kuljettajani pelasi aina älypelejä odotusaikana. Kysyin kuskiltani erään keikan jälkeen, että: "Voititko"? Kuski kertoi, että ei ole ikinä voittanut, koska hänen päänsä on paljon tyhmempi kuin puhelimen pää.

Thaimaalaisten julkinen itsensä nyppimistapa on pikkuhiljaa vaihtumassa touhuamiseksi virtuaalimaailmassa.
Suurinta huvia minulle on aina tuottanut paikallisella ostoskeskuksella tai torilla istuminen ja thaimaalaisten tyttöjen tuijottelu, joille tärkein työväline on peili. Thaitytöt kaivavat estottomasti hampaitaan, puristelevat finnejään, meikkaavat, laittavat hiuksiaan, nukkuvat ja syövät työpisteissään. Tulevaisuudessa tuskin enää tulen nauttimaan näistä esityksistä ja se on kaikki älypuhelimien syytä.


Länsimainen hapatus on muutenkin pilaamassa thaikulttuuria, naiset ovat lihoneet, koska nautinnot ovat muuttuneet. Enää thaimaalaiset eivät välttämättä syö välipalaksi hedelmiä vaan roskaruokaa meidän länsimaisten tavoin. Donitsimyymälöitä, hampurilaisia ja pizzoja on tarjolla joka kadunkulmalla.


Olen myös aina ihaillut thaimaalaisten kauniita hiuksia niiden vahvuuden, värin ja kiiltävyyden takia mutta mitä onkaan tapahtunut? Thait vaalentavat upeita hiuksiaan ja siinä missä minä ihailen heidän kutrejaan he kadehtivat länsimaisten hiusvärejä.


Tästä tulikin mieleeni, että pitää suoriutua luottokampaajalleni palauttamaan lomatukka normaaliin loistoonsa.
Viettäkää hieno päivä!
Thaimaalaista humppaa: พิณมันๆ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!