tiistai 25. maaliskuuta 2014

FREEWAY JA YSTÄVÄNI JOY


Käsintehtyjen italialaisten nahkasaappaitteni korkolaput alkoivat vetää viimeisiään jo ensimmäisellä lomaviikolla Hua Hinissä myös nahkavyöni, joka kannatteli housujani hajosi. Poolsuk kadulla vastapäätä ravintola Grappaa sijaitsee pieni nahkaliike nimeltä FREEWAY. Suuntasimme illallisen jälkeen Yazkan kanssa sinne saadakseni apua ongelmaani.

Joy
Kysyin todella miellyttävältä Joy nimiseltä kundilta, että korjaavatko he kenkiä. Joy lupasi korjata bootsini ja sovimme, että toimitan ne korjattavaksi seuraavana aamuna. Odottelin aamulla liikkeen avaamista ja sainkin odotella viereisessä baarissa aika tovin. Thaimaassa töihin tuloaika ei ole niin pilkun tarkkaa. Joy korjasi kenkäni ihan viimeisen päälle ja lasku oli naurettavan pieni. Euroissa 2,24vyönkorjauksesta Joy pyysi 20 THB eli 0,45. En kehdannut maksaa niin pientä summaa vaan rehvastelin ja tarjosin 50 THB.

My boots
Joyn ja Andyn liikkeessä myydään korjauspalvelujen lisäksi hienoja nahkatuotteita kuten kenkiä, vöitä, laukkuja ja asusteita. Asiakkaalle valmistetaan myös mittatilaustyönä kengät vaikka krokotiilinnahasta. Motoristeille tarjolla on ajosaappaita, nahkatakkeja, nahkahousuja, nahkaisia moottoripyörätarvikkeita kuten satulalaukkuja ja polttoainesäiliön suojia.

Joy and Yazka
Ystäväni Yazka innostui tilamaan itselleen mustat käsintehdyt miestenkengät ja kun ne onnistuivat yli odotusten hän tilasi vielä ruskeat varrelliset kengät. Yazkan mustat kävelykengät maksoivat 4500 THB (100.70€) ja ruskeat nilkkurit 4900 THB (109.65€).

Design by Yazka, work by Joe. 
Design by Yazka, work by Joe. 
Bootsini jotka Joy korjasi, maksoivat Rodoksella melkein 500 eli Thaimaassa kenkieni hinta olisi ollut 22,343.00 THB

Sillä aikaa kun Yazka ja Joy suunnittelivat kenkiä, juttelin hollantilaisten matkailijoiden kanssa.

Joy and Yazka
Hollantilainen herra kertoi, että hänellä on niin iso jalka, että hän ei saa kenkiä kaupasta (koko 50) ja teetättää siksi kengät Freewayssä. Hollantilaiset turistit kysyivät, mistä minä ja ystävämme olimme kotoisin ja kun kerroin, että Suomesta, herra isojalka totesi rakastavansa Leviä ja käyvänsä siellä vaimonsa kanssa joka vuosi palelemassa. 
Kävimme Freewayssä, Yazkan kanssa lähes päivittäin hengailemassa. Ehdimme ystävystyä lomani aikana perin pohjin Joyn ja Andyn kanssa.  Minulla on taas yksi hyvä syy palata takaisin Thaimaahan, nimittäin kenkäkaappi täynnä korjattavia popoja.Poolsuk Road, Hua Hin
Prachuapkirikhan 77110 Thaimaa
E-Mail: freeway.leather@hotmail.com
Puhelin: Joy, 08 1450 4007
              Andy, 08 2358 3942

Bliss - A Quiet Conversation

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!