maanantai 24. helmikuuta 2014

STADIN PARAS KAHVILA


Kuvat: Tšupukka/iPhone

Nyt on kyllä pakko hehkuttaa oikein kunnolla. Tein tänään pikavisiitin ulkomaille. Eksyin ystäväni kanssa Katajanokalla kahvilaan, joka oli piiloutunut niin huomaamattomasti maisemaan, että meinasimme kävellä vahingossa sen ohi. 
Kahvila on nimeltään Johan & Nyström. Kurkistimme uteliaina ulkoikkunasta viihtyisään sisämiljööseen. Ikkunasta avautuva näkymä oli niin houkutteleva ja epäsuomalainen, että kahvila oli pakko mennä korkkaamaan.
Innostuimme nauttimaan useamman espressopohjaisen kahvin ja maistelimme myös todella erikoisen makuista mustikka/lakritsa -raakakakkua. Raakakakut ovat paikan erikoisuus, enkä osaa sanoa maistuiko omani hyvälle vai pahalle. Raakakakun maku oli kuitenkin niin mielenkiintoinen, että en jättänyt siitä muruakaan lautaselle.


Kahvilassa on myös pieni kauppa josta voi ostaa kaikenlaisia tarvikkeita kahvin ja teen valmistukseen. Kaupassa on myytävänä myös lukuisa määrä erilaisia kahvi- ja teelaatuja. Johan & Nyström on todella ainutlaatuinen helmi Helsingissä niin sisustukseltaan, palvelultaan kuin tarjoilu sortimentiltaan. Kahvilassa minulla oli koko ajan tunne, että olon New Yorkissa tai Lontoossa.


Liiketilan liitutaulut ovat myös upeita taideteoksia, joita käy päivittäin piirtämässä Robin Falck, Helsingissä syntynyt ja kasvanut suunnittelija. Kahvilanomistajat ovat ymmärtäneet, että asiakkaille pitää tarjota hyvän kahvin lisäksi myös silmänruokaa.


Kahvilan konsepti tulee lahden takaa. Johan ja Nyström on perustettu Ruotsissa 2004 ja toimintaperiaatteisiin liittyvät vahvasti myös eettiset näkökulmat.

Suosittelen tätä mestaa vilpittömästi kaikille, jotka arvostavat hyvää kahvia ja mittaavat elämäänsä kahvilusikalla kuten minä. 


Johan & Nyström
Kanavaranta 7 C
00160  HELSINKI

Frank Ocean - Lost

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Kahvila on kivenheiton päässä työpaikastani, mutta harvemmin tulee tuohon suuntaan lähdettyä. Pitääpä piipahtaa.

    VastaaPoista
  2. Jonna, ehdottomasti kannattaa piipahtaa ja voit jopa koukuttua paikasta. Muista maistaa raakakakkuja. :) Laita please viestiä kokemuksestasi tänne.

    VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!