lauantai 15. helmikuuta 2014

KUUMA

Kuvat: Tšupukka/iPhone
Uskaltauduin tänään ulos kävelemään muutaman sairastelu päivän jälkeen. Matkani kulki Pursimiehenkatua pitkin pienen kahvilan ohi, jonka nimi oli "KUUMA". Kahvilan tiskin takana seisoi pitkätukkainen kundi punainen villapipo päässä. Kundi ei ollut mikään tyypillinen "hipitihoppari" vaan selkeästi aikuisempi. 
Pipopäisen miehen tukka oli yön musta ja kaverilla oli kunnon parta. Tyypissä oli jotain sellaista, että niskani niksahti. Käännyin katsomaan kahvilan suuntaan ja mitä tapahtuikaan? Karvainen kaveri, joka seisoi yksin kahvilassa, nosti minulle kättään iloisesti hymyillen. Olin aivan myyty.

 Päätin, että paluumatkalla menen kahvilaan kahville. Kahvila oli kuitenkin melko täynnä kun tulin takaisinpäin ja ajattelin perua päätökseni. Vilkaisin kuitenkin kaveria, joka touhusi kahvilatiskin takana ja taas hän nosti katseensa ja hymyili minulle valloittavasti. 

Avasin oven ja kysyin: "Käykö pankkikortti"? Kahvila oli täynnä tuttuja ja parkkeerasin ystävättäreni Lilun pöytään. Pitkätukka osoittautui aivan loistavaksi baristaksi ja asiakaspalvelijaksi. Nautimme Lilun kanssa neljä erilaista espressopohjaista kahvia ja söin vielä kahvin kanssa herkullisen keksin. Jokainen kahviannos oli kauniisti koristeltu.
Barista vaihtoi töiden ohessa vielä kanssamme muutaman sanan ja kertoili rennosti aamuisesta vastoinkäymisestään.

Suomalaisilla asiakaspalvelijoilla taas kerta kaikkiaan oppimisen paikka, tämä barista näki kadulle asti mutta suomalainen kahvilantyöntekijä ei näe edes nenänsä eteen.
Suosittelen vilpittömästi tätä kahvilaa erikoiskahvien ystäville ja hyvää palvelua arvostaville. Tarjolla on myös raakakakkuja ja keksejä sekä suklaata.
Toivotan pitkää ikää kahvila "KUUMALLE" ja paljon asiakkaita.
Kahvila KUUMA (Pursimiehenkatu 12), avoinna ma–pe klo 08.00–17.30, la klo 10.00–16.00.

One More Cup Of Coffee - The White Stripes

4 kommenttia:

 1. Eiks, vaan ja toi joutsen koristus oli tehty minulle. :)

  VastaaPoista
 2. "Antero" on valloittava tyyppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Tapsa! Mitenkähän sen kaverin työvuorot KUUMASSA saisi selville? :)

   Poista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!