sunnuntai 2. helmikuuta 2014

KULTTUURIÖVERIT

Maalaus: Ingrid Roth
Sunnuntait ovat ihania päiviä, ne voi huoletti tuhlata itseensä kun on viikon painanut duunia. Tänään päätin pistäytyä lähialueiden gallerioissa tarkastamassa tarjonnan. Taidenäyttelyissä käyminen on yleensä ilmaista koska gallerioihin ei ole sisäänpääsymaksua. Ensin suuntasin matkan Uudenmaankadulla sijaitsevaan Galleria Dixiin. Dixissä on esillä ruotsalaisen taidemaalari Ingrid Rothin värikkäitä maalauksia ja grafiikkaa. Ingrid Roth on syntynyt 1958, koillisruotsissa hän on vakiinnuttanut asemansa ruotsalaisena taiteilija, jolla on nykyisin näyttelyjä ympäri maailmaa. Galleria Dixissä toteutuu Ingrid Rothin ensimmäinen näyttely Suomessa.

Maalaus: Ingrid Roth
Seuraavaksi suuntasin G12 galleriaan, joka sijaitsee, Annankatu 16. Pienessä Annankadun galleriassa esiteltiin 1977, Kajaanissa syntyneen Timo Tolosen maalauksia. Näyttelyn teokset ovat vuosilta 2011-2014. Maalaukset on öisiä kaupunkikuvia ja ne on maalattu öljyväreillä kankaalle. Timo Tolonen asuu ja opettaa Iisalmessa sekä grafiikkaa, että maalaamista. Tolosen maalaamat kaupunkimaisemat ovat eri puolilta Suomea ja hän kertoo maalaavansa nykytodellisuutta sellaisena kun se hänelle näyttäytyy. Öinen kaljaterassi örisevineen juoppoineen hehkulamppujen valossa näyttää Tolosen pensselin jäljiltä todella kauniilta.

Maalaus: Timo Tolonen
Viimeiseksi suuntasin matkani Bulevardi kymppiin, jossa sijaitsee galleria HELSINKI CONTEMPORARY. Bulevardilla sijaitsevassa galleriassa on Jukka Korkeilan (s. 1968 Hämeenlinnassa) näyttely, joka on moniosainen kokonaisuus, jossa yhdistellään maalausta, installaatioita ja piirustuksia. Näyttelyn nimi on "Odotan tulevan maailman elämää", taiteilija kertoo, että lause on lainattu ja muokattu Johannes Krysostomosksen liturgian tekstistä. Jukka Korkeila toteaa myös, että: "elämä on luopumisharjoitusta, jonka tarkoituksena on opettaa meitä."
Pidin myös kovasti Jukka Korkeilan toteamuksesta, että: " Roomasta palattuani olin aika järkyttynyt rumuuteen kääntyvästä taiteettomuuden kulttuuristamme. Rakkaus kauneuteen on korvautunut rakkaudella materiaan."

Maalaus: Jukka Korkeila
Hyvät ihmiset menkää tyydyttämään elämännälkäänne taiteen avulla teille voi avautua aivan uusia horisontteja.

Madrugada - Hold On To You

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!