lauantai 25. tammikuuta 2014

HENRIK VIBSKOVKuva: wordpress
Kuluneen viikon merkittävin tapahtuma oli tanskalaisen muotisuunnittelijan Henrik Vibskovin näyttelyn avajaiset Helsingin, Designmuseossa. Henrik Vibskov on syntynyt Syntynyt Kjellerupissa, Jyllannissa 1972 ja hän opiskeli arvostetussa muotikoulussa Central Saint Martins College of Art and Design, Lontoossa.
Valmistuttuaan koulusta 2001, Vibskov palasi takaisin Tanskaan. Tanskassa hän perusti omaa nimeään kantavan vaatemerkin, jota myydään nykyisin ympäri maailmaa.

Kuva: Pinterest
Vaatteiden lisäksi Vibskov suunnittelee asustemallistoja mm. aurinkolaseja. Henrik Vibskov  on monilahjakkuus. Hän on taiteilija, sisustusarkkitehti, elokuvaohjaaja ja muusikko. Vibskov soittaa rumpuja indie-bändissä Trentemøller.


Kuva: Carolina Buchert
Designmuseossa oli vaatteiden lisäksi esillä installaatioita, joita käytetään Vibskovin muotinäytöksissä. Pidin installaatioista jopa enemmän kuin muotiluomuksista. Kiiltävistä vaaleanpunaisista naisten rinnoista koostuva installaatio joka ympäröi esillä olevia leninkejä tuli näyttelysuosikkini. Näyttelyn kuratoinnista vastaava Designmuseon intendentti Suvi Saloniemen mukaan: "Näyttely on ennen kaikkea luovuuden ja luovan ajattelun ylistys." 

Kuvat: Herik Vibskov WebsiteDESIGNMUSEO
Aukioloajat:Designmuseo on avoinna talvikaudella 1.9.-31.5. ti 11-20, ke-su 11-18, ma suljettu.
Osoite:
Korkeavuorenkatu 23
00130 Helsinki


Trentemøller - Moan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!