maanantai 9. joulukuuta 2013

THE WITCHES OF HELSINKI


Kuva: Tuomas Hakkarainen
Olin taannoin Fiona Timantin syntymäpäiväjuhlissa elokuvateatteri, Orionissa.  Päivänsankari täytti 31 vuotta eli ikää hänellä on tismalleen puolet vähemmän kuin minulla. On todella upeata saada kutsuja nuorten naisten ja -miesten juhliin vaikka itse olen jo niin sanottu, seniori kansalainen. Kutsussa oli  pukukoodi: NOITA! Asuksi sopivat illan emännän mielestä myös kokomusta tai valkoinen asu jos juhlavieraalla ei ollut mielessä ketään suosikkinoitaa, jota hän halusi jäljitellä.
Juhlapaikaksi Orion oli hieno valinta, se on Helsingin vanhimpia elokuvateattereita ja Art deko -henkiset tilat sopivat oivasti laumalle, velhoja, noitia ja šamaaneja.
Elokuvateatterin ala-aulassa oli tarjolla pientä naposteltavaa sekä virkistäviä taikajuomia ihka oikeista kristallilaseista.

Lahjoja syntymäpäiväsankarille ei saanut tuoda, paitsi jos ihan välttämättä halusi. Lahjalista salli: Taikakalut, eläinten pääkallot, alkoholi, timantit ja kylmää käteinen. Uppiniskaisena noitana toin kollegalleni pullon arsenikkia. Veikkaan, että minulla on tässä kaupungissa yksi kilpailija vähemmän kun neiti Timantti nauttii tuomiseni kissaystäviensä kanssa.

Valokuva: Tšupukka/iPhone
Illan ohjelmaan kuului myös "Mama Zinaida Timantin" sessio jonka aikana hän ennusti asiakkaalleen korteista. Totta kai minun piti kokeilla kollegani taitoja koska omasta mielestäni olen Helsingin paras korttien lukija. "Mama Zinaida" osasi kyllä asiansa, hän lupasi minulle yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista! Palkitsin ennustajaeukon ruhtinaallisesti ja sujautin hänen lahjoituslippaaseen pari jäniksenkäpälää.

Illan kuningatarnoita miss Fiona Timantti oli pukeutunut todella näyttävään, Outi Pyyn valmistamaan pitsi-iltapukuun. Fionalla on upea ja naisellinen vartalo joten huomasin kuinka silmäni hakeutuivat tavan takaa tuijottamaan hänen ulkoisia avujaan. Trashionista Outi Pyyn vanhoista pitsiliinoista ja ikkunaverhoista toteutettu iltapuku oli nimittäin täysin läpinäkyvä ja koska kysymyksessä on erityisen hävytön noita niin alusvaatteista ei ollut tietoakaan.

Fiona Timantin kaulalle oli kiedottu, Beloved-korumerkin näyttävä ristikoru joka oli valmistettu kierrätetyistä hopealusikoista. Päivänsankarin kutreilla oli jännittävä päähine, joka oli millinery Timantin omaa käsialaa. Ristikorut Fionan hatussa olivat Belovedin ja ne oli valmistettu kierrätyslusikoista ja haarukoista.

Kuva: Tuomas Hakkarainen
Illan ohjelmaan kuului tietenkin elokuvanäytäntö elokuvateatterissa kun oltiin. Fiona oli valinnut illan elokuvaksi: "The Witches of Eastwick". (1987) Leffa oli loistava. Nuoret lähtivät leffan jälkeen jatkoille mutta minä vanha noita starttasin luutani ja suunnistin kotiin yöpuulle.

Kaikki juhlavieraat kuvasi valokuvaaja Tuomas Hakkarainen ja laitan tähän lukijoitteni iloksi muutaman otoksen.

Kuva: Tuomas Hakkarainen
Kuva: Tuomas Hakkarainen
Kuva: Tuomas Hakkarainen
Kuva: Tuomas Hakkarainen 
Kuva: Tuomas Hakkarainen 
Kuva: Tuomas Hakkarainen 
Kuva: Tuomas Hakkarainen
Kuva: Tuomas Hakkarainen
Kuva: Tuomas Hakkarainen

Kiitos Fionalle upeista juhlista ja onnea vuodelle 2014.

Curtis Stigers - You've Got That Fever

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!