maanantai 16. joulukuuta 2013

LEAPrus3912
Joukko italialaisia LEAPfactoryn arkkitehteja (Luca Gentilcore, Stefano Testa, Davide Barreri ja Morena Caredda) ovat suunnitelleet hotellimajoituksen äärimmäisiin olosuhteisiin.
LEAPrus 3912, hotelli sijaitsee Kaukasiassa, Mount Elbrusin eteläisellä puolella, Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä. Mount Elbrus on lepotilassa oleva tulivuori ja sen korkeus on 5642 metriä.


Hotelli tarjoaa majoitusta jopa 49 vuorikiipeilijälle ja turistille. Yhteiset oleskelu ja makuuhuonetilat ovat kahdessa putkessa ja kolmannessa sijaitsevat ravintola sekä henkilökunnan majoitustilat. WC:t ja suihkutilat sijaitsevat pienimmässä putkessa. Neljän tehdasvalmisteisen bunkkerin valmistukseen on käytetty lasikuitua. Hotelli on suunniteltu ja valmistettu Italiassa, osat on kuljetettu palasina Venäjälle. Moduulit kuljetettiin vuoren huipulle helikopterilla viime heinäkuussa, 2013. Ammattitaitoiset teknikot asensivat yksiköt alppiasemalla. Hankkeen toteutus kesti 10 kuukautta.
Hotelliin on rakennettu järjestelmä, joka tuottaa sähköä ja hybridi jonka avulla sulatetaan lumi puhtaanapitoa varten.


Hotelli avattiin yleisölle syyskuussa ja sitä hoitaa Pohjois-Kaukasian Mountain Club, joka vastaa matkailun kehittämisestä vuoristoalueella.
Haluaisin niin viettää jouluni tuolla alueella, joka tarjoaa ainutlaatuisia luonnonmaisemia ja jännittävän kiipeilyreitin perille kohteeseen.

Chet Faker - No Diggity


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!