sunnuntai 22. joulukuuta 2013

EUFORIAOlin taas sienimetsässä, Sipoossa. Tänään en löytänyt ainuttakaan syötävää sientä. Sienioppaani oli ottanut meille evääksi pari hampurilaista. Oma hampurilaiseni jäi syömättä koska näläntunne metsässä ei ehtinyt kehittyä.

Tulin Oulunkylästä junalla takaisin kaupunkiin. Helsingin rautatieasemalla menin rullaportaita alas asematunneliin ja huomasin, että vastakkaisella puolella oli laitapuolenkulkija juuri astumassa ylös meneviin rullaportaisiin. Kävelin portaat takaisin ylös ja juoksin puliukon perään, joka oli menossa kaivamaan roskakoria. Koputin kaveria hihaan juuri kun hän oli sulkemassa roskiksen kantta ja kysyin, että: "Onko nälkä?"

Ojensin hampurilaisen miehelle ja toivotin hyvää joulua. Lähdin takaisin rullaportaita alas mutta hetken mielijohteesta käännyin katsomaan taakseni, lahjomani mies seisoi rullaportaiden yläpäässä ja vilkutti minulle, minä vilkutin takaisin.

Voin vannoa, että en ole ikinä elämässäni nähnyt onnellisempaa hampaattoman miehen hymyä.
Mitä tästä opin? Ihminen voi aivan älyttömän pienellä vaivalla ja vähällä rahalla "ostaa" itsellensä hyvän mielen koko päiväksi. Kokeile sinäkin ja autan tänään jotain vähempiosaista.

Rebecca Ferguson - I Hope

4 kommenttia:

 1. Tapahtui taannoin.. Olin viemässä kolmea isoa kassillista vichypulloja kauppaan. Pistin auton parkkiin ja näin kun joku mies kaivoi puskia. Vinkkasin ukon mun luokse ja kysyin, että mitä se duunaa, pullojako etsii. Oli kuulemma etsinyt aamu kuudesta, siihen mennessä neljä tuntia ja saldona oli pari kaljapulloa. Avasin paksin, ojensin ukkelille kassit ja toivotin päivän jatkot. Mies oli kyllä iloinen, sanoi ostavansa leipää ja leikkelettä.

  Hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista
 2. On se hassu juttu miten halvalla voi tehdä hyvää ja silti se on niin vaikeaa.
  Yritän ensi vuona tehdä joka kuukausi yhden hyvän teon jonkun vähempiosaisen hyväksi. Hyvää vuodenvaihdetta sinulle Jonna, pysy linjoilla ja jatka samaan malliin. :)

  VastaaPoista
 3. Olin yhtenä vuonna Belgiassa jouluaattona lähikaupassamme, jonka parkkihallin oven suussa oli aiemminkin nähty vähäosainen pariskunta. Ostin kaupasta tarvitsemani kamat, sekä hyvän kokoisen ja makuisen salamipatukan toivoen, että pariskunta olisi vielä ulkona.
  Olivat, joten annoin patukan heille ja toivotin joyeux noël.
  Toivottivat samoin kiitosten kera eli hyvä mieli molemmilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno teko. :) Onnea Uudelle Vuodelle 2014. Palataan ja halataan.

   Poista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!