maanantai 4. marraskuuta 2013

CROSSVILLENe jotka ovat seuranneet blogiani tietävät, että eräs suurista heikkouksistani ovat puuhun rakennetut talot. Tämä kirjoitus lienee kolmas tästä aiheesta. Olen luultavasti nyt törmännyt ehkä maailman suurimpaan puussa olevaan taloon. Tämä talo on kaikkien puutalojen äiti. Talon on suunnitellut puutarhuri, Horace Burgess ja hän on rakentanut "majaan" yli 80 huonetta ja kymmenen kerrosta. Puutalo kohoaa sadan metrin korkeuteen, kohti taivasta. Talon sisälle on rakennettu myös oma kirkko. Puumajan rakentamiseen on pääosin käytetty kierrätettäviä materiaaleja. Hulluinta mielestäni on se, että talo on rakennettu kokonaan ilman piirustuksia. Talon mitat ovat mysteeri jopa itse rakentajalle. Horace Burgess veikkaa kuitenkin, että talossa on noin 10.000 neliömetriä. 


Talo sijaitsee metsämaan laitamilla Crossvillessä, Tennesseessä josta Burgess osti tontin 1990-luvun alussa. Massiivisen puutalon rakentamiseen kului aikaa 14 vuotta.
Tuhannet kutsumattomat vierailijat ovat vierailleet luvatta puumajassa eikä Horacella ollut sydäntä ajaa heitä pois. Vierailijat ovat aiheuttaneet paljon vahinkoa rakennukselle ja melkein jokainen neliömetri on tuhottu, lattiat on revitty, ikkunat rikottu, paikat ovat täynnä graffiteja ja huonekalut on singottu alas parvekkeilta. 


Horacelta riittää ymmärrystä ihmisten käytökseen koska kyseessä on puumaja se saa ihmiset Horacen mielestä käyttäytymään ilkeän lapsen tavoin.
Tällä hetkellä puumaja on suljettu yleisöltä Tenneseen palopäällikön määräyksestä.
Kaikki kuvat ovat unkarilaiselta sivustolta ja pääset katsomaan niitä tästä linkistä.


The Hillbilly Moon Explosion - My Love For Evermore


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!