sunnuntai 20. lokakuuta 2013

LAPAROSKOPIA


Kuva: Tšupukka/iPhone

Gynekologisesta avoleikkauksesta on kulunut nyt kahdeksan kuukautta ja ensi viikolla on edessä uusi leikkaus. Tällä kertaa on kysymyksessä tähystysleikkaus, jota pidetään potilaan kannalta avoleikkausta huomattavasti miellyttävämpänä vaihtoehtona. Jaa, mene ja tiedä minä koen kuitenkin tämän tulevan leikkauksen taas yhtenä ikävänä episodina elämässäni.

Tähystysleikkauksessa vatsaonteloni sisään mennään vatsanpeitteiden avausten kautta. Läpimitaltaan yhden senttimetrin levyisiä haavoja vatsalleni leikataan kolme. Haavoihin asetetaan leikkauksen ajaksi leikkausportit, joiden kautta vatsaonteloon viedään erilaisia instrumentteja, kuten saksia ja pihtejä.

Olen todella huolestunut!

Kuva: Tšupukka/iPhone
Jotta vatsaontelossani voitaisiin työskennellä, laitetaan keskelle napaani yksi leikkausportti, jonka kautta vatsaonteloon viedään kamera.
Kameran yhteydessä on vatsaonteloa valaiseva voimakas valolähde, joka mahdollistaa työskentelyn muuten pimeässä vatsassani.

Avoleikkaus ei ollut mielestäni yhtä pelottavaa kuin tämä tuleva koska nyt minua hermostuttaa tulokset ja patologin lausunto.

Kuva: Tšupukka/iPhone
Ajattelin pyytää, että leikkaava lääkäri asentaisi minuun vetoketjun. Olisi kaikille osapuolille helpompaa aukoa ja sulkea vetoketjua.

Lääkäri on kertonut minulle, että munasarjasyöpä pyrkii leviämään lantion ja vatsaontelon imusolmukkeisiin ja vatsakalvoon ja kasvamaan sisäelinten ympärille.

Sopii siis todellakin toivoa, että näytteet olisivat puhtaat!

Saule - Dusty Men


4 kommenttia:

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!