maanantai 2. syyskuuta 2013

FARMORS CAFÈSaaristomeren etapit alkavat tulla pikkuhiljaa tutuksi, mutta eräs paikka on ollut eiliseen asti käymättä.
Högsåran saarella on kuulemma saaristomeren tunnetuin kahvila, Farmors Café ja ystäväni halusi esitellä sen minulle. HÖGSÅRA 59° 57,3´N 22°22,0´E
Aamiaisen jälkeen suuntasimme kohti Högsåran vieraslaituria. Laiturilla oli muovinen postilaatikko kiinnitettynä venevajan seinään, siihen piti tipauttaa laiturimaksu, joka oli neljä euroa. Melko kallista!
Saareen pääsee myös lossilla. Farmors Cafén asiakkaille on parkkipaikkoja lossirannassa.
Asutus saarella näytti siltä, että olin tippunut suoraan vanhaan suomalaiseen elokuvaan. Kävelymatka laiturilta kahvilaan oli lyhyt, mutta sitäkin vaikuttavampi. Matkalla oli paljon valkonurkkaisia, punamullalla maalattuja taloja, pikkuruinen paloasema ja ehkä maailman pienin kirjastorakennus.
Kahvilan aikataulut olivat muuttuneet kesäaikatauluista ja paikka ei ollut vielä auki kun menimme sinne. Kahvila on avoinna syyskuussa, lauantaisin ja sunnuntaisin 12.00 - 20.00. Henkilökunta oli aamiaisella ja parikymppinen nuori kundi tuli sanomaan meille, että voitte ottaa kahvia tai puuroa jos haluatte, talo tarjoaa. Otimme kupit kahvia ja suuntasimme kahvilan pihapiiriin istuskelemaan.
Kahvilan on perustanut Ylva ja Mats Enberg noin 18 vuotta sitten. Isoäidin kahvilan tilana toimii vanha luotsitupa, joka on rakennettu 1700- ja 1800-luvun vaihteessa.
Lapsiasiakkaat ovat todella tervetulleita tähän kahvilaan, lapsille on leikkipaikkoja kahvilan alueella ja siellä on myös lampola, pupulandia ja lehmiä sekä talon lauhkea vahtikoira.
Pihalla oli valtavasti kukkia ja kasveja sekä iso upea terassi. Kahvilan sisällä oli kaikissa maljakoissa kukkia ja pöydillä liinat. Kahvilan takapihalla on iso kasvimaa, jossa kasvatetaan ruokiin tarvittavat kasvikset ja mausteyrtit.
Turistiaika oli ohi joten nautiskelimme kahvin paikan ainoina vieraina, muut ruokailijat olivat talon omaa väkeä.
Mielestäni kahvila alueineen sopisi hyvin hääjuhlapaikaksi varsinkin kun Farmors Café on kuuluisa kakuistaan.
Ensi kesänä aion maistella talon grilliherkkuja. Näkemiin, kesä! Näkemiin Farmors Café ja kiitos kahvista.  Näkemiin aina aurinkoinen saaristo.
Eva Cassidy - Autumn Leaves

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!