sunnuntai 11. elokuuta 2013

VANDAALI

Tässä taannoin tuhrin oman syntymäkuntani kuoppaisesta tiestä varoittavan liikennemerkin . (Nykyisin syntymäkuntani ei ole kuntamuodoltaan kirkonkylä vaan kaupunki.) Tein liikennemerkin kuopan kuvasta etanan, en saanut sakkoja koska väsäsin sen photoshopissa.

Clet Abraham on ranskalainen kaveri, joka tuhrii liikennemerkkejä ympäri Eurooppaa sakon uhallakin. Clet on liikenteessä öiseen aikaan ja hänellä on kavereita apunaan koska liikennemerkit ovat yleensä korkealla.

Kaverit nostavat Cletin yönpimeydessä ylös kohti vandalismin kohdetta ja taiteilija lisää liikennemerkkeihin tarroja ja teippejä. Hommassa pitää olla salamannopea koska kiinnijääminen tulee kalliiksi. Työmatkalaiset voivat sitten aamuisin ihastella Cletin kekseliäitä toteutuksia ja liikennemerkkien muuttuneita merkityksiä. Tämä taidenautinto kestää vain hetken, koska tiepalvelu putsaa liikennemerkit yhtä nopeasti kuin ne on sotkettu.

Kuva: firenzetoday
Clet Abraham  on syntynyt 02. lokakuuta 1966, Englannissa ja hän on asunut viimeiset parikymmentä vuotta Italiassa.
Vaikka Clet toimiikin paikallisen "Codice della Strada" asetusten vastaisesti hän poikkeaa muista graffiti taiteilijoista, koska hänen töistään tarrat irtoavat helposti. Graffitien putsaaminen on huomattavasti vaikeampaa kuin teippien poistaminen liikennemerkeistä. Tienliikennelain perusteella taiteilija Abraham on saanut tietojeni mukaan ainakin yhdet neljänsadan euron sakot. Tämä taiteenmuoto voi tulla tekijälleen aika kalliiksi. Toivottavasti Clet Abrahamilla on paksu lompakko.

Madrugada - Honey Bee - Soulmate


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!