sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

KORVAPUUSTI


Kuva: Niki
Toukokuussa tuli otettua askelmittarin mukaan 634347 askelta ja kaloreita mittarin mukaan on kulunut 19390. Tippaakaan en ole kyllä laihtunut. Uudessa duunipaikassa, minne muutin vapun aattona tulee päivittäin dallattua yleensä  8000 - 10000 askeleen välillä. Työpaikka on kahdessa kerroksessa ja neliöitä on 600 joten portaiden nousujakin kertyy aikamoinen määrä. Eli jos kävelen työpäivänä vaikka 9471 askelta niin kaloreita palaa 365, matkana tämä askelmäärä olisi vähän päälle kuusi kilometriä. Eilen oli vapaapäiväni joten oli pakko mennä golf-kentälle lipputytöksi tienaamaan päivittäiset askeleet. Nyt ei tarvitse välttämättä lähteä aamu tai iltalenkille kun tulee työpäivän aikana liikuttua ihan tarpeeksi. Raitis ilma on kuitenkin minulle tärkeätä ja sen puute pakottaa ulkoilemaan. Rakastan myös ihan älyttömästi korvapuusteja ja jos meinaan mahtua vaatteisiini niin paras on vain jatkaa kävelemistä.

Korvapuustissa on kaloreita varmaan juuri tuon verran mitä poltan työpaikalla kävellessäni. Kaupungin parhaimmat korvapuustit saa Uudenmaakadulla sijaitsevasta kahvilasta, Cafe Aquamarine.  (Linkistä pääsee kahvilan Facebook-sivulle) Kahvilan täti valmistaa pullataikinan ja leipoo korvapuustit. Pullissa on ihan oikeaa voita ja paljon kanelia. Yritän välillä kiertää kahvilan kaukaa, mutta uunituoreiden korvapuustien tuoksu kantaa aina Uudenmaankadun ja Albertinkadun risteykseen asti ja sitä tuoksua on todella vaikea vastustaa.

Kuva: Cafe Aquamarine

Keaton Henson - Lying To You

2 kommenttia:

  1. Olen aivan samaa mieltä!! Kaupungin todellakin parhaat korvapuustit. Kanelimössö on runsas ja rapea ja ja ja... Sieltä samasta kahvilasta saa myös välillä kasviskeittoa. Sekin on hyvääää.

    VastaaPoista
  2. Taidan mennä tänään duuniin kahvilan kautta. :)

    VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!