perjantai 10. toukokuuta 2013

KRISTIAN KAARNA
Kävin hienossa valokuvanäyttelyssä +Studiossa, Pursimiehenkadulla. MIELEN HEIJASTUKSIA -näyttely on avoinna 12.05.2013 asti ja taiteilija Kristian Kaarna on itse galleriassa esittelemässä töitään ja mielensä maisemia.

Kristianin kuvien aiheet ovat luonnosta, näyttelyn otokset esittävät pääosin merta tai pilviä. Tavallaan tekisi mieleni todeta, että Kristianin mielenkiinnon kohde on vesi koska pilvethän ovat tiivistynyttä vettä. Mikäli olet kiinnostunut maisemakuvauksesta tämä näyttely on juuri sinulle. Pilvikuvat tekivät minuun valtavan vaikutuksen enpä olisi uskonut, että ilmakehässä olevat pilvet ovat niin upeita. Jos luulet, että pilvet ovat mitäänsanomattoman tylsiä, erehdyt. Pilvet ovat täynnä draamaa, mielenkiintoisia väriyhdistelmiä ja jänniä muodostelmia.


Kristian on onnistunut vangitsemaan kuviinsa palan majesteettista taivasta ja tuomaan katsojien eteen pilviä joita voisi melkein käsin koskettaa.
Pilvistä löytyy paljon värisävyjä ja hetkittäin teki mieleni alkaa kuvien perusteella säätä ennustamaan.
Koska valokuvat olivat valtavan kokoisia Kristian ei ollut tyytynyt kaikissa otoksissaan vain pelkkiin pilviin vaan hän oli kaapannut kamerallaan koko horisontin. Joistakin kuvista oli valmistettu kaksi tai jopa useita täysin samanlaisia kappaleita näyttelyssä ne oli yhdistetty seinälle esimerkiksi siten, että alkuperäisen valokuvan toisinto oli asetettu ylösalaisin oikein päin olevan kuvan alle siitä syntyi ovela efekti, kuvan kuvajainen.

Näyttelyn nimi on siis "Mielen Heijastuksia" ja ajattelinkin, että valokuvaaja haluaa kertoa omista tunteistaan pilvien ja meren kautta. Pörröisistä valkoisista pilvistä tulee onnellinen olo ja myrskyä ennustavat pahaenteiset pilvet ja meri muistuttavat elämän dramaattisista tapahtumista.
Kristianin ottamat valokuvat ovat asetettu kahden plexi-lasin väliin ja tästä syystä reunat on pystytty kiillottamaan läpikuultaviksi, ne ovat myös suojattu uv-säteilyltä ja niillä on 100-vuoden väritakuu.
Olen tässä fundeerannut, että kun teen seuraavan keittiöremontin poistan kaakelit ja asetan niiden tilalle Kristianin kuvaaman eteläamerikkalaisen merimaiseman, se on varmasti kallista lystiä mutta kauneuden rakastajalle kannattavaa.

Lili Boniche - Ana Fil Houb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!