tiistai 23. huhtikuuta 2013

KATARIINA SOURI

Kuva: Anzi
Katariina Souri on avannut Helsingin, Annankadulle (Annankatu 11) ihastuttavan putiikin. Liikkeessä myydään Katan omin käsin valmistamia uniikkeja tuotteita.
Asiakkaalla on mahdollisuus paitsi ostaa fyysisiä tuotteita, myös nauttia kaupassa aistiensa kokemuksista.

Tuotteet on tarkoitettu kauneutta ja taidetta rakastaville ihmisille. Myytävänä on maalauksia, huonekaluja, koriste-esineitä, sisustustekstiilejä, vaatteita ja koruja.

Bongasin tämän KATARIINA SOURI liikkeen työmatkallani ja sen identiteetissä on jotain magneettista, koska aamu toisensa jälkeen huomaan seisovani näyteikkunan takana. Veikkaan, että chakraenergiani on rankan talven jälkeen mennyt epätasapainoon ja elämässäni on ollut liian vähän väriä. Väriterapioin itseäni nyt aamuisin Sourin näyteikkunan takana. Kata käyttää töissään vahvoja sävyjä kuten punaista, sinistä ja turkoosia. Punainen väri liitetään yleensä iloon, voimaan, rakkauteen ja jopa intohimoon. Olen huomannut, että tulen aina hyvin iloiseksi kun tuijottelen hetken vaikkapa ikkunassa seisovaa punaista keinuhevosta.

Kuva: Anzi

Katan valmistamat tuotteet ovat ainutlaatuisia ja ajattomia jopa arvaamattomia.
Mosaiikeilla päällystetyissä talonpoikaistuoleissa, jotka ovat todella huolellisesti valmistettu on mielestäni todellista arjen glamouria.
Olen aina pitänyt mosaiikkitöistä ja utelinkin Katalta mistä hän on saanut innoituksen mosaiikkiin ja onko hänellä kenties jotain koulutusta hommaan?

Kuva: Anzi
Kata kertoi, että vierailtuaan Barcelonassa parikymmentä vuotta sitten hän vaikuttui kovasti Antoni Gaudin töistä. Katariina teki ensin innostuksissaan kokeiluja omin päin, mutta ruokahalu kasvoi syödessä ja niinpä hän hakeutui kursseille. Irene Sairila, Suomessa toimi Katan opettajana ja kun peruskurssit olivat ohi hän hakeutui Italian Ravennaan. Ravennassa Kata opiskeli perinteisiä tekniikoita mm. lattiamosaiikin tekoa. Ravennaa kutsutaan maailman mosaiikkipääkaupungiksi eikä kuulemma turhaan, Kata toteaa vielä, että Ravennasta löytyy uskomattoman upeita bysanttilaisia mosaiikkeja.

Katariinalla on monta rautaa tulessa ja nyt hän on vielä yksityiyrittäjäkin luulisi, että minkään uuden oppiminen ei enää olisi mielessä, mutta niinpä vain häntä kiehtoisi vielä oppia tekemään lyijylasitöitä.

Kuva: Anzi
Mosaiikkitöihinsä Kata etsii pohjia esim. kirpputoreilta ja romukaupoista.  Katan putiikissa on useita mosaiikilla päällystettyjä esineitä kuten keinuhevonen, maitotonkka, sovitusnukke ja talonpoikaistuolit. Katan kotona odottaa kuulemma vanha huopahattu mosaiikkikuorrutusta.
Hattu pitäisi kovettaa ja pinnoittaa lasikuidulla ennen kuin mosaiikit asennetaan. Mosaiikin teko on taiteilijan mielestä työlästä, mutta hauskaa ja jopa rentouttavaa.

Talonpoikaistuoli josta kovasti pidän on ensin hiottu, saumattu, maalattu ja lopulta päällystetty mosaiikilla. Mosaiikkituolin lopulliseen asuun meni neljä päivää en uskaltanut kysyä hintaa, mutta minun mielestäni sen on oltava kallis on siinä niin paljon työtunteja takana.

Kuva: Anzi
Kiinnitin myös huomioni upeisiin kaulakoruihin jotka Kata oli valmistanut yhteistyössä Modo Mion, Minna Toivosen kanssa. Kaulakoruissa on neitsytkuningattarien kuvia jotka ovat Katan maalauksia.
Inspiraationa kaulakorujen kuningatarhahmoihin on ollut Elisabeth I.
Koruissa esiintyvät Queen Ebony ja Queen Ivory ne eivät ole kuitenkaan esikuvansa näköisiä vaan taiteilijan vapaudella maalattuja versioita.
On jotenkin mahtavaa, että osoite on Annankatu ehkä Katan liikkeen suojelupyhimys on Ison-Britanian kuningatar Anna, joka hallitsi myös aikoinaan Irlantia ja Skotlantia.
Ainakin minä toivotan vilpitöntä onnea, suojelusta ja menestystä tälle toimeliaalle nuorelle naiselle.

James Blake - Overgrown
4 kommenttia:

 1. OOOOOHHHH!
  Nämä ovat aivan minun näköisiäni tuotteita...love at first sight!
  Uskomatonta kauneutta, aivan kuin tekijänsäkin.

  VastaaPoista
 2. Katalla on myös nettikauppa mutta siellä ei ole kaikkia tuotteita. Toivottavasti pääset käymään hänen liikkeessään.

  VastaaPoista
 3. Katariina on yksi niitä harvoja suomalaisia joita olen todella runsaasti ihaillut, mm kauneuden ja rohkeuden sekä ylitsepursuavan uutteruuden vuoksi. Jo silloin kun hän oli nuori minua loukkasi hänen arviointinsa, "turhaksi julkkikseksi". Vaikken ole häntä kuin ohimennen tavannut olen nähnyt hänestä heti, että hän on PALJON enemmän kuin kaunis julkkis...jotenkin sen vaan ihmisistä huomaa.
  Nimittäin monia turhiksia ja tyhjäpäitä matkallani olen tavannut ja tuntenut.

  VastaaPoista
 4. Kaunista!

  Toivotaan paljon onnea ja menestystä uuteen puotiin <3

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!