keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

HUA HIN JA RAVINTOLASUOSITUKSENI

I RICE

Tira Tiraa -condon lähellä on pikkuinen I Rice ravintola,  joka tarjoilee paikallisia herkkuja, mutta lisäksi myös eurooppalaista muonaa kuten pastaa. Ravintolan sivut löytyvät netistä suomenkielisenä mutta ruokalista on englanniksi. Omistajattaren aviomies on suomalainen, mutta hän ei työskentele ravintolassa joten saattaapi olla, että puoliso ei ehdi omilta kiireiltään suomentamaan listoja.
I Rice aukeaa joka päivä klo 08.00 joten sinne kannattaa pistäytyy vaikka aamiaiselle, koska kahvi on erinomaista ja voit tilata raikkaita smootheja tai vastapuristettuja tuoremehuja.
Katsotaanpas mitä kunnon aamiaiselle tulee hintaa I Rice-ravintolassa:

  • Katkarapuomeletti 80 THB
  • Tuoreista appelsiineista puristettu mehu 70 THB
  • Caffe latte 45 THB
  • Vesi 15 THB 
Yhteensä: 210 THB eli 5,54 € eli ei paha tuolla hinnalla saa Suomessa just ja just Laten.

Keittiössä hääri neljän tähden hotellin kokki, joka oli menettänyt työpaikkansa läheisessä hotellissa joidenkin omistaja venkoilujen vuoksi. Tämä kuva joka on varsin heikkolaatuinen käy todistuksena siitä, että aamiaisen lisäksi kyseisessä paikassa olemme nauttineet myös illallista.

Kuva: I Ricen omistajatar

FUJI

Todella loistava ja kohtuuhintainen japanilais--ravintola, joka sijaitsee Market Village, ostoskeskuksessa. Fuji tarjoilee traditionaalista japanilaista ruokaa ja tietenkin sushia. Ruoka valmistetaan ravintolasalissa asiakkaiden edessä. Palvelussa olisi hitusen parantamisen varaa. Henkilökunta ei tunnu kuuntelevan eikä kiinnittävän asiakkaaseen mitään huomiota saat varautua esittämään pyyntösi useampaan kertaan. Ruoka on kuitenkin hyvää joten kärsivällisyys palvelun suhteen kannattaa. Fujilla ei ole omia www-sivuja.

Kuva: aom m.

BRASSERIE DE PARIS?

Nimessä on kysymysmerkki koska en ole aivan varma nimestä ja joku tietävämpi voi korjata. Ravintola sijaitee melkein vastapäätä Cool Breezeä, Naresdamri roadilla, joka on täynnä ruokaravintoloita. Saatan sekoittaa Brasserie De Parisin erääseen toiseen ranskalaiseen, joka sijaitsee samalla kadulla.
Kallista ranskalaista ruokaa nautiskelimme ystävättäreni kanssa hienossa atmosfäärissä. Ravintolan yläkerrasta on upea näköala merelle. Ravintolalla on ranskalainen omistaja ja alakerrassa on pieni viinimyymälä missä on huolella valittuja ranskalaisia viinejä. Nautimme pääruokana jättikatkarapuja ja jälkiruokana ranskalaisia juustoja. Valitettavasti tämän ravintolan www-sivut eivät toimi. Laitanpa tähän siitä syystä kapakin osoitteen, siis oletetun, veikkaan kuitenkin olevani oikeassa koska minulla on pirun hyvä ja pitkä muisti: 3 Naresdamrird. Hua Hin, Thaimaa.

Kuva: Tšupukka
Kuva: Parisin tarjoilija
COOL BREEZE

Kuva: Yazka
Hua Hinin paras tapas-paikka on mielestäni Cool Breeze.  Ravintolassa saa vastaleivottua leipää ja aitoja espanjalaisia tapaksia joiden ainesosat on tuotu Espanjasta. Listalla on mm. Manchegon juustoa, Pamplonan makkaraa ja Serranon kinkkua. Jälkiruuille kannattaa jättää tilaa. Litran kannu Sangriaa maksaa 600 THB. Rakennus missä ravintola sijaitsee on historiallinen, aito, alkuperäinen kalastajan talo.

LA GRAPPA RISTORANTE

Tämä italialainen La Grappa oli minun ja ystävieni suosikki. Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla Hua Hinia ja vaikka onkin kallis niin se on myös huippusuosittu, tästä syystä pöytä kannattaa varata etukäteen. Omistaja on syntyisin Koillis--Italiasta, nimeltänsä Andreas Bonifacio ja hän on työskennelyt viimeiset parikymmentä vuotta Michelin tähden ravintolassa. Andreas on siitä hauska heppu, että suostuu valmistamaan ruokaa myös ravintolan listan ulkopuolelta jos asiakkaalla sattuu olemaan jotain erikoistoiveita. Tulen ikuisesti kaipaamaan sitä grillattua tonnikalapihviä jonka nautin La Grappassa, ainoastaan Milanon Corso Como 10:ssä olen syönyt yhtä hyvää. Sikarimiehille tiedoksi, että ravintolassa on tarjolla kuubalaisia sikareita, mikäs sen paremmin sopisikaan jälkkäriksi grappan ja espresson kanssa.

Kuva: Yazka
Kuva: Yazka
Kuva: Yazka
Kuva: Tšupukka
Tässä Hua Hiniin matkailijoille kivoja ravintola vinkkejä pari muutakin mainitsemisen arvoista olisi mutta nyt on pyrstö niin puutunut, että en jaksa enää kirjoittaa muuta kuin sen huomion, että aika paljon tuli käytyä kaikissa muissa ravintoloissa kuin thaimaalaisissa, mutta Suomessa mulla ei olisi ikinä varaa syödä näin hienoissa paikoissa joka ilta joten oli pakko ottaa ilo irti koko rahalla ja saada uusia makumuistoja. Lupaan seuraavalla kerralla testata enemmän paikallisia mestoja, siihen asti näkemiin.

Imany - You Will Never Know


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!