sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

FAT CAT

Thaimaan, Hua Hinissä talvilomani aikana asusteli myös viehättävä ystävättäreni "La Arja".  Arjan majapaikkana oli meren rannalla sijaitseva majatalo Fat Cat. Majatalolla on yli 70-vuotias omistaja, tanskalainen herra joka soittaa iltaisin  jazzia alakerran baarissa.


Ulkoapäin rakennus on upea aivan kuin vanhasta argentiinalaisesta elokuvasta, mutta sisältä huoneet ovat tyypillisiä, halvan vierastalon kulahtaneita asumuksia. Mielestäni Fat Cat sopisi huoneittensa perusteella paremminkin reppureissaajille kuin oman elämänsä filmitähdelle. Ihmettelinkin Arjan valintaa, mutta hänellä oli vissi selitys. Fat Cat oli niitä harvoja loma-asuntoja jotka hyväksyivät lemmikin ja Arjalla on pieni seurakoira, Carla joka matkustaa yleensä aina mukana. Koira on sellainen lattiamopin näköinen, kuubalaista rotua (bichon havanais) ja minulle ei ole vielä tänä päivänä selvinnyt kummasta päästä sitä ruokitaan.

Arja kutsui minut visiitille loma-asuntoonsa ja astuttuani kynnyksen yli hänen huoneeseensa alaleukani tippui. Olen minä kaikenlaista nähnyt eläessäni, mutta en ikinä mitään vastaavaa.
Huone jonka Arja oli valinnut Fat Catin vanhasta osasta oli yllättävän korkea ja korkeus antoi heti avaramman vaikutelman pienestä tilasta. Huoneen päätyseinä oli kokonaan ikkunaa. Ikkunan takana oli upea kapea, mutta pitkä parveke ja mikä parasta näköala antoi suoraan merelle. Huoneen makeimmat sisustuselementit olivat talon puolesta, pullea, tulipunainen 50-luvun tyylinen jääkaappi sekä puinen antiikkisen näköinen vaatekaappi.

Kaikki muu sisustus olikin sitten lomalaisen omaa käsialaa. Arja oli ensi töikseen vaihdattanut omalla kustannuksellaan huoneen kulahtaneen kokolattiamaton uuteen, hän vahti itse kuulemma haukkana työn toteutusta kun paikalliset työmiehet asensivat mattoa. Seuraavaksi Arja poisti karmeat iloisen kirjavat verhot ja ompeli omin käsin massiiviset ikkunaverhot valtaviin ikkunoihin. Verhot olivat tehty tuplana ja ne toistivat vaalean maitokahvin eri sävyjä. Arja oli repinyt käsin kankaasta hienot nyörit joilla verhot oli koottu kauniisti päivän ajaksi ikkunan reunoille. On siinä ollut tytöllä käsin pistelemistä.

Vessassa ei ollut ikkunaa mutta siellä oli katonrajassa ruma maalaamaton kaistale (30 cm x150 cm) johon Arja oli virittänyt pitsiverho kaitaleen, näin pikkulassa vierailevalle tuli fiilis, että katon rajassa oli kapea ikkuna. Kaikki WC:n koukut oli vaihdettu tietenkin vintage-tyyliin, jopa hanakin. Pikkulan takaseinällä oli kaunis mustavalkoinen valokuva Arja äidistä.

Arja oli maalannut raa'an perunan värisen sängyn ja yöpöydän tummanruskeiksi ja sängyllä oli tietenkin hieno päiväpeite sekä kauniita sisustuksen sävyihin sopivia silkkityynyjä.

Seinille Arja oli ostanut läheisestä toimintansa lopettaneesta ravintolasta hienoja 50-luvun mustavalkoisia valokuvia kuningasperheestä. Kuvat olivat lasitettuja ja niissä oli mustat tyylikkäät, kapeat puukehykset. Samaan tyyliin kuin valokuvat seinällä, lattialla seisoi kaunis musta 40-luvun tyylinen terästuuletin.

Valaisimet oli myös kaikki vaihdettu. Huoneessa oli upea vanhanaikainen vaatekaappi missä oli sisällä hienoja vintage iltapukuja joita Arja käytti aina kun menimme illalliselle.

Arja oli pyytänyt hotellin johtajalta lupaa asentaa parvekkeelle suihkulähteen ja lupa oli myönnetty, mutta valitettavasti se ei tällä erää toiminut koska asukkaat Arjan jälkeen olivat pitäneet sitä tuhkakuppina.
Parvekkeella oli myös erikoisen ruma häkkyrä joka liittyy huoneiden ilmastointiin, mutta senkin Arja oli maisemoinut hienolla silkkiliinalla joten nyt se toimi tyylikkäänä laskutasona vaikka aamukahvitarjottimelle.

Parvekkeelle Arja oli ostanut kaksi upeaa Bougainvillea puuta. Istuimme iltaa parvekkeella kynttilöiden valaistessa pimeyttä ja minulla oli sellainen tunne, että olin joutunut jonkun hienon amerikkalaisen elokuvan lavastukseen ja, että tämä kaikki on vain unta.

Ihmettelin mihin ystävättäreni laittaa kaikki nämä tavarat lomansa loputtua? Arja kertoi, että ne säilytetään hänen seuraavaa lomaansa varten majatalon tiloissa. Arja jättää aina lomavaatteensakin säilytykseen. Miten kätevää. Huoneen purkamiseen loman loputtua menee kuulemma kolme tuntia.
Majatalon omistaja on uhkaillut Arjaa leikkisästi, että hän jatkossa asettaa madamen asumaan aina eri huoneisiin jotta rouva laittaisi koko mestan yhtä hienoon kuntoon.
Arvaatte varmaa, että tämä huone on nykyisin talon kallein vaikka sieltä onkin kaikki sellainen rekvisiitta poistettu mikä saattaisi pitkäkyntiset kiusaukseen.

PS. lisään tähän kirjoitukseen joskus kuvia sisustuksesta jos La Arja saa niitä ikinään toimitettua minulle.

Sarah Vaughan - Whatever Lola Wants


1 kommentti:

  1. itsekkin tykkäsin Fat Catista, vaikka asuin halvemmassa huoneessa

    VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!