sunnuntai 27. tammikuuta 2013

HUA HIN HILLS VINEYARDLomamatkoilla on kiva tutustua myös vähän ympäristöön eikä vain löhöillä päivät pitkä rannalla. (Vaikka beachillakin on kivaa.)
Päätimme Yazkan ja Milin kanssa lähteä tutustumaan paikalliseen viinitarhaan ja Milille taikasana oli elefantit. Elefantit työskentelevät viinitarhalla monissa tehtävissä, mutta ne hauskuuttavat myös turisteja.
Yazka tilasi meille edellisenä iltana taksin joka osoittautui seuraavana päivänä tuc-tuciksi eli mopotaksiksi.
Matkaa oli Hua Hinin keskusta arvioni mukaan n. 40 kilometriä, länteen. Sovimme kuskin päivätaksaksi 1500 tbh, tämä tarkoitti sitä, että kuljettaja oli koko päivän meidän käytössämme ja odottaisi meitä etapeilla.
Persuus oli kyllä aika puuduksissa tämän pölyisen reissun jälkeen.

Viinitarha on rakennettu vanhan elefanttiaitauksen paikalle se oli ennen villinorsujen koti. Elefantteja yritettiin suojella jotta ne eivät kuolisi sukupuuttoon. Myöhemmin huomattiin, että maa-aines soveltuisi viinin viljelylle joten alue lähdettiin hitaasti muuttamaan viinitarhaksi ja se on avattu yleisölle joulukuussa 2007.


Perille päästyämme huomasimme, että näkymät olivat upeat ja vehreät ja hetken maisemaa katsellessa tuntui kuin ei olisikaan enää Thaimaassa. Viinitarha sijaitsee aivan Thaimaan lahdella ja maaperä sekä ilmasto on siellä suotuisat viininviljelylle.


Alueella oli iso SALA-paviljonki joka on jo sinänsä näkemisen arvoinen sen on suunnitellut Singaporelainen arkkitehti Sylvia Soh, joka on syntynyt 1976.  Rakennuksessa on hieno ravintola, viinibaari, valtava myymälä ja viinikellari. Paviljongilla on  mahdollisuus maistella viinejä ja jos ei välitä viineistä siellä on tarjolla myös hienoja rypälemehuja.


Palvelu oli aivan erinomaisen huonoa ja kesti tovin ennen kuin saatiin mitään tolkkua miten siellä piti toimia. Ostimme päärakennuksen myymälästä vesipullot ja ne maksoivat 60 tbh/ kappale. Pullot olivat pienen limupullon kokoiset?!? Hua Hinissä  puolentoista litran vesipullo maksaa 14 tbh joten ymmärsimme heti, että olimme tulleet "rahat pois turisteilta paikkaan." Alueella ei ole muita palveluita joten päärakennus palveluksineen on monopoliasemassa.


Tärkein nähtävyys alueella on tietenkin viinitarha itse mutta siellä voi halutessaan ratsastaa norsuilla, vuokrata fillareita tai kiertää aluetta vaikka jeepillä. Me valitsimme kävelemisen.
Viiniköynnökset on tuotu Australiasta ja Ranskasta. Viinit jotka ovat valmistettu tämän tarhan rypäleistä ovat saaneet useita palkintoja.


Monsoon Valley Chenin Blanc Late Harvest joka on valmistettu Hua Hin Hills Vineyardin rypäleistä on saanut Pronssi mitalin 2009 Japanissa ja kunniamaininnan 2010 Englannissa.
Monsoon Valley Muscat, väkevä viini on lohenpunainen ja valmistettu Muscat-rypäleistä se soveltuu jälkiruokaviiniksi. Muscat on palkittu pronssi-mitalilla Japanissa 2012 samoin Englannissa 2008.

Yazka osti mukaan viinirypäleen siemenydinuutetta monta purkkia. Essence of Grape sisältää antioksidantteja, A, C ja E-vitamiinia, pitää kuulemma ihon ja silmät kondiksessa.

Viinitila on avoinna päivittäin klo 10.00 - 18.00
www.huahinhillsvineyard.com

Terry Callier - You Goin' Miss Your Candyman
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!