tiistai 2. lokakuuta 2012

TUUNAUSTA
Conversit ovat mielestäni ihan törkeän kalliit. All Stars-malli maksaa kaupoissa 75€. Ostin täydenhintaiset Consit kuusi vuotta sitten ja ne ovat nyt tulleet tiensä päähän. Ostamani kengät olivat terranväriset mutta kun väri kulahti maalasin ne itse käsin lyijykynän lyijyn väriseksi. Väristä tuli upea ja sain paljon kehuja nimenomaan tuon hienon antrasiitin harmaan ansiosta. Väri oli vähän kiiltävää joten Conversseista tuli vaikutelma, että ne oli valmistettu nahasta.
Käytin maalatessani tanskalaista Solid- kangasväriä ja koska minulla on ikänäköä en nähnyt lukea ohjetta, että väri pitää kiinnittää silittämällä joten kiinnitys jäi.
Solid-väriä myy Sinelli ja 50 ml pullo maksaa 4,90€ se riittää hyvin tennareiden maalaamiseen ja siitä jää ylikin.

Väri oli hyvin riittoisaa vaikka pullo oli pieni ja peittokyky aivan mahtava. Väri on kestänyt hyvin säänvaihtelut eikä se luovuttanut pigmenttiä vaatteisiin tai valkoisiin nauhoihin.
Maali toimi siis aivan loistavasti vaikka silitys jäi tekemättä ja onhan tennareita aika vaikea silittää.

Yritin valjastaa ystävätärtäni tuomaan halvat Conversit Jenkeistä mutta ei hän löytänyt sopivia muka vaativaan makuuni. Pettyneenä kaivoin kaappejani ja löysin sieltä hylätyt turkoosit Conversit ne ovat ainakin 12 vuotta vanhat. Kengät ovat olleet kaapin pohjalla koska Thaimaan aurinko oli haalistanut valkoisen kumiosan kellertäväksi enkä pitänyt yhdistelmästä: "raikas turkoosi ja teenkeltainen kumiosa."

Ostin askartelukauppa Hobby Pointista Pébéo Setacolorin  kuparipennin väristä peittävää kangasmaalia missä oli tällä kertaa niin iso silitysraudankuva, että en voinut olla sitä huomaamatta. Purkki oli aiempaa pienempi mutta oletin sen riittävän. Maali oli ranskalaista ja täytyy sanoa, että tanskalaiseen verrattuna se oli ihan paskaa. Värin piti olla peittävä mutta peittokyky oli heikko, turkoosi kuulsi alta vaikka maalasin kenkään useampia kerroksia. Silitin myös tennarit se oli uskomattoman hankalaa mutta onnistuin. Väri luovutti silittämisestä huolimatta pigmenttiä ja kengännauhat eivät näytä nyt kovin hyvältä samoin farkunlahkeiden sisäpinta, että se siitä laadusta.

Maalasin samalla haalistuneen puuvillapiponi sienellä tuputtamalla suomalaisen Emo-Tuotanto Oy:n mustalla kankaanpainovärillä. Pipo onnistui  vaikka myyjä epäilikin. Pipo on tänään ekaa kertaa päässä ja väri on kiinnitetty silittämällä, saapa nähdä onko minulla illalla musta vanne päässä? Emo-väri oli hyvin riittoisaa sadan gramman purkki maksoi 4.50€.


Colin Meloy – We Both Go Down Together

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!