maanantai 8. lokakuuta 2012

SPOON AND BRUSH

Kollaasi: Eero Heikkinen & Petteri Luoto

Vierailin lauantaina Taidegalleria Art-Fridassa, Helsingissä, Korkeavuorenkadulla. Galleria sijaitsee talon kivijalassa, se on pieni ja hyvin matala. Mielestäni siellä oli hometta koska hengittämiseni salpautui melkein heti kun astuin ovesta sisään. Hengityksen salpaantumiseen saattaa olla tietenkin toinenkin syy eli Eero Heikkisen ja Petteri Luodon yhteistyönä valmistunut näyttely. Taiteilija Eero Heikkinen asuu Suomessa, Jyväskylässä ja Petteri Luoto asuu Amerikassa, New Yorkissa.

Kahdella mantereella asuvien miesten välinen projekti on toteutettu kollaasitekniikalla. Nykyaikainen teknologia mahdollistaa taiteen tekemisen vaikka taiteilijat asuisivat eri kolkilla maapalloa ja taiteilijoiden ei välttämättä tarvitse edes kunnolla tuntea toisiaan.

Petteri Luoto (syntynyt 1974) on ammatiltaan keittiömestari mutta soppakauhan heiluttajan sisällä asuu suuri taiteilija siitä on todisteena hänen kymmenkunta henkilökohtaista näyttelyä. Viime kesänä Cafe Bar 9:ssä, Helsingin Uudenmaankadulla oli viimeisin näkemäni Luodon näyttely. Tarkkasilmäiset ovat saattaneet huomata Petteri Luodon maalauksia Hotelli Kämpin aulassa.

Eero Heikkinen (syntynyt 1960) on ammattigraafikko ja hänen käsialaansa ovat mm. useat Tammen Keltaisen Kirjaston teosten kannet. Heikkinen on Luodon tavoin pitänyt useita yksityisnäyttelyitä. Eero Heikkisen töitä on ollut esillä:  Art Goes Kapakassa, Galleria Dixissa ja Galleria Laurassa, Helsingissä sekä ulkomailla esimerkiksi Kölnissä ja Berliinissä.  Eeron työt olivat juuri näyttävästi esillä Jyväskylän Sokoksella, kun tavaratalo juhli 50-vuotista taivaltaan.
Sokoksen näyteikkunat olivat luovutettu taiteilija Eero Heikkisen käyttöön ja töiden joukossa oli varta vasten tavaratalon juhlavuoden kunniaksi valmistettu teos.

Eero Heikkinen ja Petteri Luoto
Eero ja Petteri tapasivat sattumalta toisensa pari kertaa ja nämä tapaamiset poikivat idean yhteisestä projektista.

Petteri on keräillyt kaikenlaista rojua, metrolippuja, lehtileikkeitä jne. Roju on liitetty yhteen Eeron maalausten kanssa ja wow mitä dekoratiivista taidetta yhteisestä hankkeesta onkaan syntynyt. Maalaukset on tehty Akvarellipaperille ja kaikki työt ovat samankokoisia. Välineinä on käytetty tussia ja akryylimaalia.
Hieno Spoon & Brush leima löytyy joka teoksesta. Leima on minusta sinänsä jo yksittäinen taideteos, pidin siitä.Maalauksissa on myös hauskoja, ajatuksia herättäviä tekstejä kuten: "Heaven Is Full Tonight,"  "Moon Elevator", "L'amour Liebstäckel,"Some Birds Flies Always From Left To Right," "Jesus Had, Day-Off."

Kollaasit: Eero Heikkinen & Petteri luoto
Hyvät ihmiset aktivoikaa aivojenne mielihyväkeskusta ja käykää enemmän taidenäyttelyssä parasta tässä ilossa on vielä se, että gallerioissa vierailu on useimmiten ilmaista.

Maalaus: Eero Heikkinen

Eero Heikkisellä on nettikauppa jos haluat ostaa hänen tekemää taidetta klikkaa tästä Flakeen

Rival Sons - Pressure And Time

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!