tiistai 18. syyskuuta 2012

E-VITAMIINI

E-vitamiini on ollut pitkään Helsinkiläisistä apteekeista loppu ja valjastin jopa ystävättäreni koluamaan kotikaupunkinsa Lohjan apteekit mutta Lohjalla oli sama tilanne ei pillerin pilleriä.

Muutama viikko sitten vierailin eräässä Stadin keskustan apteekissa ja ihmettelin myyjälle, että mistä tässä nyt on oikein kysymys?
Myyjä supatti minulle, että: "Venäläiset turistit ovat ostaneet kaikki E-vitamiinit mitä irti lähtee."
Uskoin jutun.

Tänään vierailen taas apteekissa ja nyt minua palveli venäläinen nainen ja hups mitä hän kertoikaan tilanteesta, hiljaa kuiskutellen.
E-vitamiinit on Kuulemma kaikki poistettu apteekeista ja uusia tutkimustuloksia odotellaan ehkä E-vitamiinilisä ei olekaan niin hyväksi meille kun on väitetty?!?

Vai niin, ihmettelen asiaa koska luin juuri viimeisimmän tutkimuksen E-vitamiinista  jossa väitetään, että E-vitamiinin korkea kulutus joka ruuasta saatuna (pähkinät, siemenet, kylmäpuristetut öljyt, pinaatti ja lehtivihreät päivittäin) tai vitamiinilisänä voi vähentää maksasyövän riskiä. Tutkimuksen tulokset on julkaisut Journal of the National Cancer Institute, 17 heinäkuuta 2012.

Tutkimus on tehty 132,837 naiselle ja miehelle Kiinassa Shanghain Cancer Instituutissa ja Vanderbiltin Yliopistossa.

 Maksasyöpä on kolmanneksi yleisin kuolemia aiheuttava syöpämuoto maailmassa.
Onko tässä taas ahneet lääketehtaat asialla? Eihän syöpää saa parantaa ainakaan näin halvalla, eihän?

Arno - Les Yeux De Ma Mare

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!