tiistai 17. heinäkuuta 2012

ASUNTO MYYTÄVÄNÄ


Myytävänä viehättävä asunto Helsingin, Punavuoressa todella "kylttyrellissä" taloyhtiössä. Kun sijoitat eurosi tähän arvoasuntoon, et tule koskaan katumaan koska asetuttuasi tähän pihapiiriin et tule tarvitsemaan telkkaria, elokuvateattereita, konsertteja, performansseja, taidenäyttelyitä, teatteria, oopperaa, eroottisia esityksiä, painimatseja, kipakoita väittelytilaisuuksia tai hilpeitä juhlia.

Tupaantuliais- ja läksiäisjuhlia on talossamme viikoittain, sen takaan. Juhlat järjestetään yleensä öiseen aikaan ja ne jatkuvat aamuntunneille. Viimeyönä juhlat sisäpihallamme alkoivat 02.12 heräsin ilakointiin ja harmittelin kun en millään voinut osallistua iltapukujuhliin koska aamulla oli aikainen herätys.

Toissailtana talomme C-rapun ylimmässä kerroksessa, avoimella ikkunalla seisoi satakiloinen karpaasi ikkunalaudalla, tyypin sukat olivat valuneet jaloista ja roikkuivat 20 cm ulkoseinän puolella. Kaverilla oli turbo-kuulokkeet korvissa ja hän mylvi kuin haavoitettu eläin, mutta sanoista ei saanut mitään tolkkua, vaan väliäkö sillä koska eläytyminen oli ainutlaatuista. Todella erikoinen esitys ja aivan ilmaiseksi. Kaveri kuului varmasti ”Huutajat” -mieskuoroon. Olen tuuminut, että pitäisikö käydä pyytämässä nimmari?


Taloyhtiön sisäpihalla on tällä hetkellä myös upea (ikuinen) tekstiilitaiteen näyttely. ”NÄTTI RÄTTI” -näyttely on aina avoinna kellon ympäri ja vaikka onkin ulkoilmanäyttely ei sää ole esteenä. Satoi tai paistoi niin teokset roikkuvat esillä. D-rapun ensimmäisen parvekkeen näyttely avattiin pitkästi ennen juhannusta ja ansaitsisi mielestäni kultamitalin. C-rapun ylimmän parvekkeen näyttely avattiin n. kaksi viikkoa sitten.


A-rapun takaoven vieressä on myös ollut toista viikkoa värikäs tekstiili hienosti aseteltuna polkupyörän päälle ja tänään väriläiskiä oli jo ilmestynyt pyörälle pari lisää. Kysymyksessä on siis sellainen muuttuva ja kasvava taideteos. Aikookohan taiteilijat kasvattaa töillään pihan umpeen, se vasta olisi siistiä!Roskiksen ulkokatos on myös koristeltu ja tylsähän se olikin ilman rekvisiittaa, kyllä nuo roikkuvat lenkkarit tekee roskiksen seinälle eetvarttia.


Meillä on usein pihallamme myös Anti Design Festivaalit. Festivaalien aikaan kivetykselle ilmaantuu eriskummallisia huonekaluja tai niiden osia. Useimmiten on kysymyksessä sänky tai sängyn virkaa tekevä kuranvärinen sohva ja mielenkiintoisesti tahriintuneita vuodevaatteita.
Vanhoja televisioita, valaisimia, kirjoja, vaatenaulakoita, WC-pönttöjä yms. tämä todistaa, että meillä suomalaisilla on todella esteettistä silmää.

Säälin todella usein kadunpuolella asuvia ihmisiä koska heillä ei ole mahdollisuutta nauttia päivittäisestä taidetarjonnasta joten älkää missään tapauksessa ikinä tuhlatko pennosianne kadunpuoleisiin asuntoihin ne ovat ikäviä omaani verrattuna.

Takaan, että kun tulet katsomaan tätä myytävää kohdetta sinulle tulee jo alaovella tunne, että tämä on elämäsi sijoitus siitä pitää huolen maaginen tuoksu joka leviää ulko-ovelta rappukäytävän puolelle. Taivaallinen koirankusen haju, kruunaa aina kotoa poistumisen ja palaamisen.
Punavuoren alueella on enemmän koirapuistoja kuin lastentarhoja mutta silti kaikkien koiranomistajien mielestä ainut oikea paikka on kusettaa koiransa ovisyvennyksiin, katutasossa olevien näyteikkunoiden pelleille ja istutuksille.

Se on vaan niin, että tähän taloon ja lähiympäristöön on onnistunut muuttamaan lauma ihmisiä
jotka ovat synnynnäisesti hienostuneita niin sisäisesti kuin ulkoisestikin - käsityksiltään, sanoiltaan, ja hengen lahjoiltaan joten ymmärrät varmaan, että tämä asunto ei lähde halvalla, mutta mieti miten paljon tulet säästämään kulttuuririennoissa kun sinun ei tarvitse poistua enää ikinä omasta pihapiiristä. 

Groove Armada - Think Twice
  

4 kommenttia:

  1. Kuinka houkutteleva myyntitarjous.. Täytyy laittaa lotto vetämään, tai mennä kasinolle leikkimään korttikuningatarta :)

    VastaaPoista
  2. Mä pidän sinulle Kati peukkuja :) Kaksataaviiskyttuhatta riittää!

    VastaaPoista
  3. kertakaikkisen miellyttävä ympäristö, palan halusta vaihtaa tämän ison pihan rauhallisella omakotialueella,, käviskö Oda ihan päikseen vaihto kun olet nähnytkin tämäm kohteent

    VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!