maanantai 11. kesäkuuta 2012

PIKKUJOULUT KESÄKUUSSAOlin lauantaina työkavereitteni kanssa viettämässä  ”pikkujoulua” firman piikkiin, tottakai! Aloitimme illan upouudessa drinkkibaarissa joka sijaitsee Erottajalla, baari on nimeltään Liberty or Death, mesta avasi ovensa yleisölle 31.03.2012. Liberty or Deathin osoite on: Erottajankatu 5. Yritimme Sabinan kanssa varata lauantai-illaksi pöytää koska seurueemme oli aika iso, mutta jostain syystä baarista ei ikinä vastattu puhelimeen.  Otimme baariin yhteyttä myös Facebookin kautta, tehdäksemme varauksen. "Naamakirjan" kautta meitä pyydettiin vahvistamaan varaus sähköpostitse, no näin teimme, mutta me emme saaneet varauksellemme koskaan kuittausta.

Kun tulimme Liberty or Deathiin paikka oli kuin nuijalla lyöty eikä seurueemme pöytävarausta löytynyt. Päätimme kuitenkin jäädä Libertyyn koska pienen baarin perällä oli loossi jossa istui kolme kundia ja he ystävällisesti majoittivat meidät kaikki pöytäänsä. Libertyn cocktail-listalta löytyy 12 drinkkiä ja hyvännäköiset baarimestarit sekoittelivat niitä ahkeraan. Eräs baarimestareista oli Tony-herra, joka kosi minua ollessaan alle kymmenvuotias. Nykyisin Tony tiedustelee jokaisena syntymäpäivänään onko hän jo tarpeeksi vanha minulle? Tony oli varsin taitava shakerin käyttäjä ja valmisti tyttöporukallemme mm. kuubalaista coctaili-juomaa nimeltä Mojito. Drinkissä ei rommi pahemmin maistu koska sen maku on peitetty sokeriruo’on mehulla, limetillä, sooodavedellä ja vihermintulla.


Aperitiivien jälkeen siirryimme ravintola Gaijiniin, Bulevardi 6. Gaijinin omistaa sama parivaljakko kuin ravintola Farangin jossa olemme aikaisemmin juhlineet firman pikkujouluja.
Pidin ravintolan Gaijinin sisustuksesta ja suurista ikkunoista joista oli näköala Bulevardille ja Yrjönkadulle. Hetkittäin minulla oli sellainen fiilis, että en ole Suomessa ollenkaan.
Ravintolassa oli hyvä ja rento tunnelma myös henkilökunta oli oikein miellyttävää.

Valitsimme maistelumenun johon kuului yhdeksän erilaista pikkuruokaa. Maut olivat toinen toistaan ihanampia. Ateria aloitettiin vihersimpukoilla jotka tarjoiltiin sitruuna-vanilja soosissa ja mausteena gari-inkivääriä.
Sabin ja minun suosikiksi nousi makeassa soijassa marinoitu possunkylki. Ihastuin myös pitkään haudutettuun vasikanposkeen, en ollut kuunaan syönyt moista herkkua.
Jälkiruaaksi tarjoiltiin vanilja cremeä, mustaherukka-mansikka sorbettia.


Maistelumenu on kyllä aika hintava tämä yhdeksän pikkuaterian setti maksoi 64€/henkilö (kauhistus) ja juomat tietenkin päälle. Nautimme aterialla pullokaupalla André Clouet Brut Grande Réserve cavaa.
Illan päätteeksi vilkkaimmat lähtivät Kaivohuoneelle jatkamaan, mutta minä ja Nina mentiin kotiin nukkumaan. Olipa ihastuttava ilta työtovereitteni kanssa kiitos kaikille.


Zaz - Eblouie par la nuit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!