perjantai 18. toukokuuta 2012

RHODES 2Kuten aikaisemmassa Rhodos-kirjoituksessa mainitsinkin niin hotellissani ei aamukahvi ollut kummoista. Aamiaisella tarjoiltiin Instant-kahvia, muruja sekoitettiin muutama lusikallinen kuumaan veteen ja se oli siinä. Kahvikissalle sellainen aamukahvi on kauhistus.

Aamiaisen jälkeen suunnistinkin heti kaupungille juomaan kunnon espressoa.
Osuin heti ensimmäisenä aamuna niin ihastuttavaan kahvilaan, että siitä tuli päivittäinen kantapaikkani. Kahvila on vähän syrjässä keskustan ytimessä mutta koska kaupungin keskusta on pieni se on melko helposti löydettävissä. Kahvila on uuden kaupungin puolella Arkkipiispa Makarioksen kadulla, lähellä shoppailu-aluetta siksi se on myös oivallinen huilauspaikka ostosten välillä.
Maanmerkkinä ihan vieressä on valtava Starbucks-kahvila.


 Älkää menkö kuitenkaan sinne amerikkalaisten kahvilaan vaan kävelkää mäkeä alaspäin, rantaa kohti ja kohta jo olettekin pikkuruisessa kahvilassa jonka ulkopöydät on sijoitettu valtavan puun alle. Puuhun on sidottu markiisikangas katokseksi joka antaa suojan niin auringolta kuin sateelta. Turisteja kahvilassa ei ollut kuin muutama koko viikon aikana. Sesonki ei ollut vielä alkanut josta syystä kahvila pidettiin sunnuntaina pettymyksekseni kiinni. Kahvila oli paikallisia ukkoja aamupäivisin pullollaan ja lounasaikaan läheisten toimistojen työntekijöitä.

Kahvilassa työskenteli ihan fantastisia tyttöjä ja tutustuminen heihin kävi nopeasti. Minut muistettiin jo parin käyntikerran jälkeen eikä sen koommin tarvinnut esittää tilausta kun istuuduin vain pöytääni niin kohta jo edessäni oli päivittäinen annokseni lasi vettä ja cappuccino  keksin kanssa.
Kahvi on lähes yhtä kallista kuin Suomessa mutta tässä kahvilassa nimeltä (Τσιρακάκης Σπυρίδων Ε.) People And People kahvini maksoi 2.70€ eli kohtuullista, varsinkin kun kahvi oli todella hyvää, palvelu ystävällistä ja atmosfääri leppoisa.

Kahvilan plus-pisteisiin kuului myös todella siistit WC:t. Tästä juontuikin mieleeni, että voisin seuraavaksi tehdä oppaan missä näkyisi kaikki tietämäni Rhodoksen ilmaiset WC:t.
Hotelli Helpotukset, varsinkin ne jotka ovat maksuttomia on todella hyvin piilotettuja mutta silmäni harjaantui muutamassa päivässä löytämään parhaat paikat. Kyllä hätä aina keinot keksii! Löysin myöskin ne kaikkein pahimmat eriöt ja lienee niistäkin pieni varoituksen sana paikallaan.

Ystäväni pitää aivan pähkähullua blogia NYT LORAHTI, ehkä me teemme vielä hänen kanssa matkailijoita varten koko maapallon kattavan WC-oppaan. Olen aivan varma, että siitä opuksesta tulisi bestseller.

Kahvilan osoite: ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 4, 85100

Gotye - Somebody That I Used To Know

2 kommenttia:

  1. Maksuttomat wc:t pitäisi todellakin näkyä jossakin maailmankattavassa oppaassa. Aivan loistava idea!

    VastaaPoista
  2. Eiks vaan ole loisto idis ja en ole kuullut, että kukaan olisi tehnyt moista opasta. Aletaanko hommin?

    VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!