maanantai 6. helmikuuta 2012

HALUAN ASUA PUUSSA!


Kävin eilen äänestämässä ja matkalla äännestyspaikkaan olin niin hemmetin kylmä, että aloin haaveilemaan seuraavasta lomasta jossain kaukana missä aurinko paistaisi ja olisi lämmintä. Tällä kertaa haluaisin asua vähän eksoottisemmin kuin tavallisessa hotellissa. Keksin, että olisi mukava asua bungalowissa joka olisi puussa.
Innostuin ajatuksesta ja aloin tutkimaan mahdollisuuksia ja niitä löytyikin yllättävän paljon. Löysin myös todella erikoisia lomahotelleja kuten sellaisia jotka ovat meren alla.

 Hilton Malediivit Resort & Spa Rangali Island. 
Olisihan se kiva köllötellä sängyllä ja katsella haiparvia uimassa hotellihuoneen ympärillä, mutta palataanpa takaisin niihin puussa oleviin asuntoihin. Thaimaa joka on suosikkikohteeni tarjoaa useammassakin paikassa mahdollisuuden leikkiä Tarzania. Mielenkiintoisin mahdollisuus on tarjolla Khao Shokin kansallispuiston tuntumassa, lähistöllä on mm. 25 hehtaaria sademetsää.

Khao Shok
Puistossa on apinoita ja muita villieläimiä sekä varmaan valtavasti moskiittoja joten malariakuuri lienee paikallaan. Alueella voi harrastaa vaellusta, vuorikiipeilyä, yösafareita, opastettuja viidakkokävelyitä, kanoottiretkiä ja öisiä lauttaretkiä.

Khao Shok
Bungalowit ovat rakennettu länsimaisten matkailijoiden tarpeet huomioon ottaen eli niissä on vessat ja suihku, kuumaa vettä ei tule. Asuntojen varusteluun kuuluu myös tuulettimet ja hyttysverkot. Maksut pitää suorittaa käteisenä.
Khao Shok
Khao Shok
Martiniquella on Domaine de Robinstonin  lomakeskus missä puumajat ovat n. 20 metrin korkeudella maasta. Aprikoosipuiden keskellä, lehtevällä terassilla voi ihailla Karibian-meren näkymiä. 
Domaine de Robinston
Costa Ricasta löysin hauskan Disneymäisen puumajan. Kierreportaat kiertävät mammuttimaisen puunrunkoa. Majassa on kolme makuuhuonetta ja kaksi kylpyhuonetta, keittiö sekä upeat näkymät merelle. Kaikki huoneet ovat eri tasoilla. Maja on 5o metrin korkeudella, maanpinnan yläpuolella. Majat sijaitsevat lähellä Corcovado National Parkia. Täällä voi seikkailla sademetsässä ja nähdä eksoottisia lintuja kuten papukaijoja ja tukaaneja.

Costa Rica
Balilta löytyi vielä hieno paikka joka on oikea paratiisi luonnon ystäville. Sarinbuana Eco Lodge sijaitsee 700 metriä korkealla rinteellä Mount Batukarun läheisyydessä joka on 2200 metriä korkea vuori. Kaunis Batukarun sademetsä on noin kymmenen minuutin matkan päässä majoista.

Sarinbuana Eco Lodge
Ne jotka eivät halua asua puussa voivat halutessaan asua vaikka luolissa. Turkissa on mahdollista asua todella eksoottisessa luolahotellissa. Yunak Evlerissä on kaikki mukavuudet ja lähellä on nähtävyyksiä mm. Cappadocian maanalainen kaupunki.

Yunak Evleri

Uudessa Meksikossa sijaitsee aivan uskomaton yksityisomistuksessa oleva "Bed and Breakfast" Kokopellin luolahotelli. Yhden makuuhuoneen luolakoti on 280 metrin korkeudessa La Plata-joen yläpuolella. Luola itsessään sijaitsee 70 metriä maanpinnan alla ja sisäänkäynti kulkee pitkin kallionkielekettä. 
Kokopelli, New Mexico
Luolaa on käytetty asuntona ennen kuin se muuttui hotelliksi. Luolasta on upeat näköalat neljään suuntaan Uuteen Meksikoon, Arizonaan, Coloradoon ja Utahiin. Luolassa on juokseva vesi, kylmä ja kuuma. huoneistossa on myös kaksi pientä parveketta ja hyvin varustettu keittiö.

Kokopelli, keittiö
Tässä tälläistä tällä kertaa. Mukavaa työviikkoa ja antoisia lomaunelmia.

Gillian Welch - The Way It Goes


4 kommenttia:

 1. Wau, ihan mihin vain noista voisi lähteä! Kiitos loistavista vinkeistä:-)!

  VastaaPoista
 2. Eipä kestä ja sä varmaan tykkäisit koska moni noista asumuksista on sademetsien liepeillä :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä noissa atmosfääreissä kelpais lekotella.. :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä vain Kati, mutta tuolla Malediiveilla taitaa olla tällä hetkellä vähän rauhatonta.

  Malediiveillä on menossa vallankaapaus. Kapinoivat poliisit ovat vallanneet maan television, ja opposition radioasemat kehottavat kansaa kaduille. Presidentti Mohamed Nasheed on ilmoittanut erostaan.

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!