tiistai 21. helmikuuta 2012

ALOE VERA


Vedin lipat ennen lomamatkaani jo kolmannet tänä talvena. Talvet eivät sovi vartalolleni. Viime talvena murtui käsi, mutta tänä talvena olen onneksi selvinnyt vain erinäisillä ruhjeilla. Phuketin rannalla eräs tarkkasilmäinen täti huomasi mustelmani ja tarjosi ensiavuksi Lääke-aaloeta.

Aaloeita on yli 300 lajia, mutta vain muutamilla lajikkeilla on ominaisuuksia jotka vaikuttavat terveyteen.

Rantatäti voiteli minut geelimäisellä aineella jota hän puristi kasvinlehden sisältä. Hyytelö oli ihanan viilentävää kuumalla rannalla se oli niin tehokasta, että minulla alkoi hampaat kalista.


Aaloeta kutsutaan ihmekasviksi koska sillä voi parantaa mm. palovammoja, hyönteisten puremia, rakkuloita, auringon polttamaa ihoa, tulehtuneita haavoja, vaikeata aknea, ihottumia ja mustelmia. Aaloeta käytetään myös useissa maissa ulostuslääkkeenä.

Aaloen sisältämät ligniinit mahdollistavat aaloe veran tunkeutumista ihon syvimpiin kerroksiin vieden näin vaikuttavia aineita mukanaan.

Aaloe on myös antiseptisesti puhdistavaa ikään kuin luonnollinen saippua.

Kasvi sisältää myös salisyylihappoa luonnollisessa muodossa ja täten Aaloella voi lievittää kipuja, särkyjä ja tulehduksia.


Aaloe sisältää valtavan määrän vitamiineja ja mineraaleja sekä aminohappoja.
Aaloe kasvilla on kaktuksen ulkonäkö ja se maistuu kuvottavan kitkerälle.
Aaloesta valmistetaan tuotteita kaupalliseen käyttöön, pillereitä, voiteita, nesteitä, juomia yms. Aaloeta on ehdottomasti parasta käyttää luonnollisessa muodossa eli puristaa sitä kasvin sisältä kuten rantatäti teki.
Aaloe-teollisuutta ei säädellä mitenkään joten monien tuotteiden lupauksista huolimatta ne eivät sisällä Aaloeta juuri ollenkaan.


Egyptin kuningattaret Nefertiti ja Kleopatra ovat tarun mukaan käyttäneet kauneudenhoitotuotteena Aaloeta. Kuningattaret tajusivat, että Aaloe piti heidät nuorennäköisinä ja antoivatkin kasville lempinimen ”nuoruuden lähde.” Väitetään, että Aaloe Vera kiihdyttää solujen kasvua ja torjuu vahingollisia vapaita radikaaleja ja estää näin ennenaikaisen ihon vanhenemisen. Geeli ylläpitää ihon PH:ta ja suojaa haitallisilta myrkyiltä joten sitä suositellaan myös meikin alusvoiteeksi.
Aaloe vähentää pigmenttimuutoksia ja ryppyjä.
Ihomme on  kolmikerroksinen 
1. Orvaskesi (epidermis)
2. Verinahka (dermis)
3. Ihonalainen rasvakudos (subcutis) 
Aaloe Vera on siitä merkillinen aine, että se voi tunkeutua näiden kaikkien kolmen kerroksen läpi yleensä ihonhoitotuotteet hoitavat vain epidermistä eli ihon ulointa kerrosta.

Taidan asioida ensi viikolla kukkakaupassa ja ostaa oman Lääke-aaloen.
Vantaan Viherpajasta Aaloeta voi tietojeni mukaan käydä ostamassa.

James Vincent Mc Morrow - Higher Love

2 kommenttia:

  1. Minäkinolen omakohtaisesti kokenut aloen parantavan voiman.. Joskus vuonna papu kokeilin solariumia ensimmäisen ja viimeisen kerran. Sain solariumhetken kylkiäisenä jonkin ihmeellisen allergisen reaktion: Iho kuumotti seuraavan yön kuin tulessa, vaikkei mitään varsinaista palovammaa syntynyt.. Aloe vera auttoi ja paransi olon...<3

    VastaaPoista
  2. Löysin eilen Lidlistä Aloe veran hintaan 3,49 €. Aaloeita oli enää kolme jäljellä ja toinen toistaan huonokuntoisempia. Valitsin parhaimman ja nyt olen onnellinen kun se nököttää tuossa ikkunalaudalla.
    Täytyy alkaa tutkimaan hoito-ohjeita ettei kukka delaa. Neuvoja otan mieluusti vastaan.

    Solariumia olen myös kerran nuoruudessani ottanut ja toista kertaa en ota.

    VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!