torstai 26. tammikuuta 2012

VOITTAJAN ASENNEHyvää huomenta rakas lukijani. Koetko tällä hetkellä oman elämäsi harmaaksi ja tylsäksi? Mikäli mielialasi on juuri nyt alakuloinen, epävireinen tai toivoton
voin kertoa sinulle salaisuuden, että kurjat tunteesi riippuvat paljon enemmän omasta asenteestasi kuin karusta todellisuudesta. Eikö ole hyvä uutinen? Voit muuttaa asennetta nopeammin kuin mitään muuta – ja asenteen muuttaminen on ilmaista.

Kiinalaiset sanovat, että tapahtumat sinänsä eivät määrää ihmisen elämää, vaan suhtautuminen tapahtumiin.

Meillä kaikilla on päiviä jolloin mikään ei suju, elämä on kurjaa ja kukaan ei välitä.
Negatiivisilla ajatuksilla luomme negatiivista todellisuutta. Teemme kärpäsestä härkäsen. Yksi negatiivinen ajatus, ennenaikaiset johtopäätökset, ajatustenluku ja jopa asioiden ennustaminen voi ylläpitää pahaa mieltä useita päiviä.
Esim. tervehdit työtoveria aamulla, joka ei vastaa hyvään huomeneesi ajattelet, että hän on suuttunut sinuun ja päiväsi jopa viikkosi on pilalla.

Tässä kolme yksinkertaista neuvoa sinulle jonka mielestä elämä menee juuri tänään päin "Peetä", mutta haluat selviytyä ikävästä tilanteesta VOITTAJANA.

 • HYMY TERAPIA 

Jos tunnet olosi todella kiukkuiseksi, kehnoksi tai muuten vain kurjaksi, hymyile kuin hullu. Hymyile kaikille. Hymyile pienille lapsille, pienille eläimille, aikuisille, kaikenkokoisille olennoille ja kohta he jo hymyilevät sinulle takaisin, se saa olosi tuntumaan hetkessä paremmalta.
Vielä coolimpaa on hymyillä paljon kun olet täysin stressaantunut tai masentunut jopa surullinen. Saatat tuntea hymyillessäsi itsesi pähkähulluksi ikään kuin demonisoituneeksi, mutta hymyily on hauskaa vaihtelua ikävään mielentilaasi ja aivan varmasti alat tuntemaan helpotusta.

 • LOPETA AJATTELU

Vältä stressaavia ajatuksia elämäsi tapahtumista. Jos joku asia harmittaa sinua tai tekee sinut hermostuneeksi, stressaannut siitä tai menet muuten vain sekaisin lakkaa ajattelemasta koko asiaa.
Paras tapa poistaa stressiä elämästä on siis yksinkertaisesti lakata ajattelemasta ikäviä asioita. Hurraa! Taas yksi asia vähemmän pilaamassa päivääsi.

 • PUE ITSESI ONNELLISEKSI!

Mikäli sinulla on huonot fiilikset ja masentunut olo älä pahenna sitä pyörimällä kotona ympäriinsä verkkareissa ja haisevassa, hikisessä T-paidassa, joka yllä  olet kaiketi vielä nukkunut. PUKEUDU! Laita hiuksesi kuntoon, ehosta kasvosi ja sujauta jotain seksikästä, tyylikästä tai hienostunutta yllesi.
Tule ulos pääsi sisältä ja mene ulos maailmaan, vaikka läheiseen kahvilaan.
Henkilökohtaista hyvää oloa pitäisi rakentaa kuin pilvenpiirtäjää – maasta ylös, joten aloita vaikka perustuksista, laita jalkaasi ne ihanimmat kengät joita pihtaat kenkäkaapissasi... ja siitä onkin helppo jatkaa  mielentilasi valmistelua ylöspäin.

SMILE!

Melissa Horn - Lät Du Henne Komma Närmre

3 kommenttia:

 1. Jee!! Olen monen monituista kertaa kokenut, että asia on juuri niin kuin kerrot! Kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista
 2. Ainakin tuo yksi lause (Kiinalaiset sanovat, että tapahtumat sinänsä eivät määrää ihmisen elämää, vaan suhtautuminen tapahtumiin.) on lainattu suoraan www.terveyskirjasto.fi:stä. Ja näämmä vähän muutakin. Muuta hyviä ajatuksia ne on silti.

  VastaaPoista
 3. No mie kyllä varastan ihan suruttomasti, välillä tahallaan ja välillä jopa ihan vahingossa. Luen paljon kaikenlaisia juttuja ja aina niistä jää jotain aivolokeroihini muhimaan.

  Kävin lukemassa se Terveyskirjaston jutun ja minusta se käsittelee ihan eri asiaa kuin oma stoorini. Terveyskirjaston jutussa puhutaan miten asenteen muutoksella voi vaikuttaa kipuun.

  Minä en puhu ikinä noin viisaita. Oma asenteeni on kaikkeen puolipöljä :)

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!