maanantai 5. syyskuuta 2011

PUNAJUURI BLOCK PARTY

Caius Andreas Bruun vieraili viikonlopulla Punavuoren kaupunginosassa kameransa kanssa.
Caius taltioi Punajuuri Block Partyista tunnelmallisia kuvia, iloksemme.
Tässä vielä linkki Kallion Block Partyn kuviin.
David Lynch - Good Day Today

5 kommenttia:

 1. Niin, siis tarkoitus oli kehittää ihan jotain muuta kuin pelkkää katukuvaa tavanomaisilla väreillä tai mustavalkoisena. Valo oli piilossa katukulmauksissa, joten ainoana loogisena vaihtoehtona lähdin hakemaan jotain Lomo tai Holga -fiiliksiä, paitsi että tietenkin kuvaan digijärkkärillä kaiken. Mulla on taustalla vuosien kokemus kuvanväännöstä, enkä mitenkään...edes suostu ottamaan...tai tekemään tavanomaisia kuvia. Mulle kuva on valmis vasta sitten kun olen sen itse tehnyt, ei kuva, joka on kameran muistikortille tallentunut. Se on vain raakatiedostoa, filmiä, joka pitää kehittää sellaiseksi kuin kuvan haluan nähdä.

  Kiitos Tsupukka jälleen kerran. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos itsellesi Caius. Olet paras vakituinen avustajani. Uskon, että Lomo-filosofia on vieras useimmille lukijoilleni, kuten myös minulle. Sitä voisit ehkä hieman valaista :)
  Samoin tuo holga-fiilis on hepreaa...tiedän, että Holga on kiinalaisvalmisteinen muovinen lelukamera....

  VastaaPoista
 3. Hienoa päästä kuvien välityksellä paikalle Balleriinoja ihailemaan!

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa Tiina, kiitos ja kommenttiosiokin näköjään toimii :)
  Laskuri tökkii eli jotain mätää tässä hommassa on vielä...

  VastaaPoista
 5. No jospa jokunen sana näistä nykyajan "kulttikameroista" olisi kohdallaan kun kerran tulin maininneeksi asian, joitten kuvajälkeä mielelläni usein lainailen.

  Retrokuvaus on päivän sana ja ollut sitä jo jonkin aikaa näiden ihmeellisten kapistusten löydettyä tiensä länsimaailman markkinoille. Lomo venäläisenä ja Diana ja Holga kiinalaisina muovikameroina. Tyypillisiä piirteitä näille idän ihmeille ovat voimakas vinjetointi, epäterävyys, valovuodot ja vääristymät. Nämä ominaisuudet kaiketi aiheutuvat kameran valmistuksen olemattomasta laadunvalvonnasta ja osittain heikosta suunnittelusta. Yleensä näitä piirteitä pidetään valokuvan laatua heikentävinä ominaisuuksina, mutta näiden vekottimien yhteydessä ne lasketaan usein eduksi, koska kuvien ennalta arvaamattomat taiteelliset ominaisuudet tekevät jokaisesta ko. kameroilla kuvaavista ensi hetkestä lähtien ns. luovia kuvaajia. Tämä ei ole mainos, mutta näitä kameroita löytää tuolta verkosta ja aivan kotimaankin kamaralta älyttömän halvalla, joten pistän tähän perään jokusia linkkejä herkkupaloja kaipaaville, joten eikun Lomottelemaan. :)

  http://www.lomography.com
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Holga
  http://en.wikipedia.org/wiki/Diana_camera
  http://fi.wikipedia.org/wiki/LOMO

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!