maanantai 12. syyskuuta 2011

PARATIISI

Viikonlopulla oli todellisella elämysmatkalla Suomen ulkosaaristossa.
Autoilimme ensin ystävieni kanssa  Helsingistä, Kasnäsin rantaan ja siellä pakkauduimme veneeseen ja jatkoimme matkaa Storholmeniin. Tarkoitus oli järjestää ikimuistettavat rapujuhlat. Lauantaina aamupäivällä saarelle saapui vielä lisää porukkaa.

En ole koskaan elämässäni sienestänyt. Lauantaipäivä vietettiin metsässä keräillen sieniä ja marjoja.
Saariston koskematon luonto teki minuun lähtemättömän vaikutuksen.

Pia oli oikea haka sienimetsässä hänen saalissaan oli mm. kantarelleja, herkkutatteja, suppilovahveroita, karvarouskuja ja harmaarouskuja.
Lisäksi keräsimme määrättömästi mustikoita ja puolukoita.
Lauantaina saatiin lounaaksi Pian valmistamaa maailman parasta kantarellipastaa ja kastikekattila tyhjeni viimeistä pisaraa myöten.


Onnistuin myös näkemään Pakurikääpiä jotka sisältää lukuisia terveyttä edistäviä ainesosia. mm. betuliinia, beetaglukaaneita ja melaniinia.

 Optimaalisesti pakurikääpä on 25 vuotta vanha. Erään tietoni mukaan vain yksi koivu 15.000:sta kantaa kyljessään pakuria.

Illansuussa lämmitimme rantasaunan, saunottiin tyttöporukassa ja pojat hiihtivät sillä aikaa vesisuksilla. Kävin kastautumassa meressä ja huomasin, että sain uintiseuraa siellä oli valtavasti meduusoja.
Hyytelömäiset, läpikuultavat korvameduusat leijuvat näihin aikohin sankoin joukoin meressä. Kun nämä onteloeläimet ovat loppukesästä taanneet sukunsa jatkumisen, on niiden karuna kohtalona kuolla talven lähestyessä.
Saarella on myös paljon käärmeitä, hirviä ja ”hirviökärpäsiä”, totta kai. Saunassa meillä tytöillä oli punkkisyyni. Itikat oli kupanneet meidät jokaisen ihan täyteen paukamia.
Päivän Ilta-Lehti kirjoitti, että paras lääke hirvikärpäsiä vastaan on vanhanajan yleislääke eli kamferitipat.Saunan jälkeen aloimme valmistelemaan matkamme kohokohtaa, isojen ihmisten lastenkutsuja eli rapujuhlia.
Ravut olivat valtavankokoisia, isosaksisia ja maukkaita.
Pia opetti meille ruotsalaisia juomalauluja ja veikkaankin, että juomaa tuhoutui tästä syystä valtavia määriä. 
Rapujuhlista tulee kuvia joskus myöhemmin kun Ossi saa purettua ne kamerastaan.


Täysikuu juhlisti iltaamme ja upea kuunsilta meren yllä oli kaunis. Viikonloppumme oli täydellinen lopetus kesälle.
Kiitos Nikille ja koko poppoolle.Rauli Badding Somerjoki - Paratiisi


7 kommenttia:

 1. Oli Varmasti kiva reissu! Pääsispä itsekkin joskus nauttimaan tuollaisesta reissusta! :)

  VastaaPoista
 2. Kerta oli minullekkin ensimmäinen mutta hyvää kannatti odottaa. :)
  Nuorempana minua ei olisi saanut kirveelläkään landelle, satika jonnekkin ulkomeren saarelle. Niin sitä mieli muuttuu kun ihminen aikuistuu.

  VastaaPoista
 3. Baddingin Paratiisi soi korvissani jo siitä lähtien kun kävin täällä aamulla. Ja saapi soidakin :-)

  VastaaPoista
 4. Onhan se mainio biisi. Olen muuten tavannut Baddingin livenä hän kertoi minulle niin karmean vitsin, että en vieläkään ole sitä unohtanut, vaikka vuosikymmeniä on vierähtänyt :)

  VastaaPoista
 5. No okei mutta tämä on HÄRSKI!

  Isä saapui sairaalaan katsomaan vastasyntynyttä lastaan. Lääkäri tuli häntä vastaan käytävällä kasvoillaan hiukan vaivautunut ilme...

  "Minulla on teille huonoja uutisia, lapsenne syntyi hiukan vajavaisena."

  Isä ajatteli, että no kyllä minä sitä penskaa silti rakastan ja lähti lääkärin perään osastolle.

  Ensimmäisessä huoneessa tuli vastaan lapsi jolta puuttui jalat, isältä meinasi päästä itku, mutta edelleen hän ajatteli, että kyllähän lapsi silti on vielä elossa, mikä on pääasia. Mutta lääkäri sanoikin isälle, että tämä ei vielä ollut hänen lapsensa. Matka jatkui. Seuraavassa huoneessa oli lapsi jolta puuttui sekä kädet, että jalat, mutta lääkäri sanoi, että sekään ei ollut vielä hänen lapsensa. Kolmannessa huoneessa oli lapsi, jolla ei ollut kuin pää, mutta lääkäri sanoi, että sekään ei vielä ollut hänen.

  Viimein neljännessä huoneessa tuli vastaan sänky, jonka tyynyn päällä oli vain yksi silmä... "Tämä on teidän lapsenne lääkäri sanoi." Isä katsoi lastaan silmät kyynelissä mutta ryhdistäytyi sitten ja vilkutti lapselleen.

  Tähän lääkäri totesi: " Ei kannata, lapsenne syntyi sokeana."

  VastaaPoista
 6. Uhh. Riipaiseva vitsi.

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!