torstai 18. elokuuta 2011

YEAH!Rakastan taidenäyttelyiden avajaisia koska niissä tapaa aina mielenkiintoisia persoonallisuuksia.
Suosituissa näyttelyissä on nimittäin ihan turha yrittää kuikuilla tauluja kun ihmisiä seisoo massoittain niiden edessä, viinilasit ja lihapullat käsissään. 

Kuluneella viikolla olin Rakel Liekin ja Herra Ylpön yhteisen maalausnäyttelyn avajaisbileissä, maalaukset on esillä ANT galleryssa Helsingissä 17.8. — 9.9.2011.
Suosittellen vilpittömästi ja aion mennä galleriaan vielä uudelleen, että voin rauhassa katsella töitä ja lueskella tekstejä. Näyttely koostui kuvitteellisten yhtyeiden kuvitteellisia levynkansia. (hauska idea)

Tunnetut musiikkikriitikot ovat laatineet teosten oheen levyarvosteluja. Kriitikkoina toimivat Janne Flinkkilä, Tero Alanko, Ilkka Mattila, Samuli Knuuti, Tero Valkonen, Tatu Junni, Laura Haapala, Heta Hyttinen, Tomi Palsa, Kimmo Nurminen ja Laura Friman. Koska levyjen musiikkia ei ole olemassa, on arvostelut kirjoitettu kansien perusteella.

Näyttely pyrkii hämärtämään rajaa korkea- ja populaarikulttuurin välillä sekä madaltamaan kynnystä astua taidegalleriaan. “Teoksia ei tarvitse ymmärtää, riittää että kokee ne”, toteaa Rakel.“Näyttelyyn voi tulla kuin rokkikeikalle. Ei tarvitse olla selvin päin tai pukeutua siististi”, jatkaa Ylppö.

Sitten sananen näyttelyn ihastuttavista vieraista:

Australialaissyntyinen burleskitaiteilija Lucky Hell
oli ehdottomasti lllan mielenkiintoisin tuttavuus.
Olin nimittäin vastikään ollut Kaivopuistossa katsomassa ainutlaatuista friikkisirkusnäytöstä missä Lucky roikkuu ihoonsa kiinnitettävien lihakoukkujen varassa korkeasta nosturista. Arviolta 150 metrin korkeudella maan pinnasta.
Lucky on mielestäni erittäin kaunis, siro ja hauras on uskomatonta, että hän nielee miekkoja ja roikkuu lihakoukuissa eläinten oikeuksien puolesta.


Hauska uusi tuttavuus oli myös, Silvia Modig hänet valittiin Vasemmistoliiton kansanedustajaksi vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Paikalla oli myös taiteilija Harri Kivi, Pekka Väyrynen muusansa Arjan kanssa, Tuomari Nurmio. Charlie Wong ja tietenkin Rakel ja hra Ylppö ym…ym niin ja minä ja Yazka.

Tervemenoa näyttelyyn, ANT GALLERY, Museokatu 25, Helsinki
TI-PE 12-17, LA-SU 12-16, MA SULJETTU

EIKÄ MAKSA MITÄÄN!
The Mars Volta - Things Behind the Sun

4 kommenttia:

 1. Hyvä, hyvä ja veikkaan että tykkäät :)

  VastaaPoista
 2. >“Teoksia ei tarvitse ymmärtää, riittää että kokee ne”, toteaa Rakel

  Paitsi sitten on huonompi juttu jos tiettyä taideteosta ei edes koe, ymmärtämättömyyden lisäksi! Onneksi itse olen niin onnekas että yleensä kaikkien taiteilijoiden teoksista ainakin muutamasta pidän (oli taidelaji sitten mikä hyvänsä) ja suosikki taiteilijani teoksista en välttämättä pidä kaikista.:)

  VastaaPoista
 3. Onneksi tässä maailmassa löytyy jokaiselle jotakin taiteen saralta.
  Mitä enemmän käy näyttelyissä, tutustuu taiteeseen sitä enemmän oppi ja silmä harjaantuu. Edesmennyt ystäväni Kari Rimaila sanoi aina, että: "Kouluttomattomat silmät eivät voi nähdä ja korvat kuulla."

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!