perjantai 5. elokuuta 2011

MAINOKSIA, KYLLÄ KIITOS!

Elokuvaohjaaja Kari Rimaila antaa ylläolevassa valokuvassa ohjeita Coral - mainoselokuvan esiintyjille. Kuvauspaikkana on Fennadan vanha studio.

Halusin tehdä pyykinpesuaine - filmistä tosi värikkään ja muusta 80-luvun tuotannosta poikkeavan. Se oli helpommin sanottu kuin tehty koska siihen maailmanaikaan vaatekaupoissa oli vain ankeutta tarjolla. Ratkaisin asian pukemalla miehet naisten vaatteisiin ja värjäilin asuja mieleisekseni. Filmissä olevat punavalkoraidalliset sukkahousut olen myös käsin maalannut. (Helsingissä tarjottiin sukkahousujakin vain kahta väriä, ruskeita ja valkoisia.) raidallisista sukkahousuista tuli sittemmin muotiasuste.

Mainostoimisto Lintaksen luovan johtajan mielestä luomani tyypit olivat kuitenkin liian rajuja mutta piiruakaan en antanut periksi. Kiukuttelin, maanittelin, kiristin, lahjoin kunnes sain tahtoni läpi. Myöhemmin kun filmi pyöri TV:ssä ja leffateattereissa kuulin ihmisten puhuvan Coralista, että se on ulkomaalainen mainoselokuva, se nauratti, tunsin onnistuneeni. Taisi sillä jokunen palkintokin ropista. (pahoittelen filmin heikkoa laatua)Lähekkäin (hammastahna) – mainoselokuvaan halusin löytää mahdollisimman ruman ja likaisen kuvauspaikan. Ideani oli korostaa hammastahnan puhtautta ja raikkautta. Tappeluhan siitä tuli Shortsin studiolla, (TAAS) minä vastaan kundit mutta jollakin hemmetin konstilla sain jengin uskomaan, että paikka vanha "spurgutalo" Katajanokalla oli täydellinen. Leffan musiikki on Jukka Karjalaisen käsialaa.
(PS. Tappelin muuten hemmetin usein näkemyksistäni ja se oli asia mistä Kari piti minussa luultavasti kaikkein eniten.)Jouduimme myös matkustelemaan paljon ja oleilemaan viikko tolkulla ulkomailla. Siinä oli joskus ihmisuhteet koetuksella. 
Tässä kuvataan Karjala – mainoselokuvaa ihan helvetinmoisessa myrskyssä, Doverissa.
Prinsessan osaa filmissä esittää kolme eri tyyppiä joista minä olen yksi, stuntti Englanissa toinen ja Tiina Närvänen, kolmas. Täydelliseen naiseen tarvitaan näköjään kolme.Ritarien asut on kudottu nurin, oikein taktiikalla paksusta langasta ja maalattu hopeisella spraymaalilla.
Eikös ole kivat nuo ämpärikypärät? Hevosen pukeminen ei ollut yhtään hauskaa, varsinkin kun tuo valtavan kokoinen heppa kusi ja paskanti koko ajan. Minua pelotti. Vaan kaikkeahan sitä tekee rahan, kunnian ja maineen vuoksi.


Tässä otoksessa ollaan maan alla, valtavassa pommisuojassa, minne on lavastettu hiiren kolo.
Jerry Leppilampi, jota puen on se "hiiri" ja hän viettää kolossa iltaa tyttöystävänsä Sirun kanssa, kunnes....Raskaat työt vaatii raskaat huvit.

Saba - terveyssiteiden kuvausmatka Israeliin oli aika rankka reissu ja saisin kirjan aikaiseksi kaikista tapahtumista.
Israelissa oli aika rauhaton tilanne mutta sinne vaan piti nokkamme työntää, saimme päivittäin tuta, että mitäs tulitte tänne.
Tukka lähti protestina ja minusta tuli kasvissyöjä seuraavaksi kuudeksi vuodeksi. Filmi on valitettavasti kadonnut. Voin kuitenkin kertoa, että siinä oli hemmetin hyvännäköisiä malleja, lahden toiselta puolelta.


Kuvausjärjestäjä miettii syntyjä syviä.


Mainostoimisto Viherjuuren asiakas, vasemmalla, punaisissa laseissa, keskellä ohjaaja Kari Rimaila ja still-kuvaaja Timo. Erämaassa ollaan ja juuri valmistaudutaan raahaamaan kamerakalustoa vuorelle. Olen näkymättömissä koska olen pyydystämässä sisiliskoja viilipurkilla.

Koska Saba-filmiä ei ole enää tallessa
laitan tähän Turussa kuvatun Amiraali-filmin, Turku on melkein kuin olisi ulkomailla Savukone unohtui Helsinkiin, joten makaan "Amiraalin" takana lattialla ja pössyttelen (jengin ainut tupakoimaton) askeittain Punaista Norttia.

MUKAVAA VIIKONLOPPUA JA KIVA KUN KÄVITTE TAAS VIERAILEMASSA.


J. Karjalainen- On Kaikki Niinkuin Ennenkin

5 kommenttia:

 1. Moi Tsupukka :
  Terveiset sateiselta maaseudulta ..

  t. Jahu :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jahu ja kiva kun pistäydyit blogiini :)

  VastaaPoista
 3. Hejsan! Mä olen aina rakastanut mainoksia! <3

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa Raya, niin minäkin olen meidän kerrostalon rapussa ainoa jonka ovessa lukee MAINOKSIA, kyllä kiitos! Enkä ikinä myöhästy leffasta koska diggaan mainoksista.

  VastaaPoista
 5. Moi, Tiina!

  Tapasin Jukka Veistolan Habitare-messuilla eilen. Jukka kertoi, että hänen käsikirjoittamansa Taffel Chips -mainos on nähtävissä blogissasi.

  Mainos on hauska ja miellyttävä muisto!

  Löytyyköhän 1. koekuvaukseni, improvisoimani "Kierosilmäisille tennispelin katsojille tarkoitetut Bausch & Lomb -piilolasit" -mainos vielä jostain? Sinä kuvasit sen.

  Terveisin,

  // Jerry
  p. 041 545 5555

  VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!