sunnuntai 14. elokuuta 2011

KUVA- JA ÄÄNIMAINONTAA 80-LUVULTA


Shorts-Mainoselokuva Oy kävi vuosittain edustamassa keväisin Cannesissa ja syksyisin Irlannissa. Shortsissa me nimitimme näitä reissuja mielenterveysmatkoiksi.
Cannesissa pokattiin kerran jopa pronssileijona, mainoselokuvalla Salmiakkiaakkoset. (Jo Cannesin Short-listalle pääsy oli kova ammatillinen meriitti.) Laitan tähän Aakkosten sijasta kuitenkin Proffan, jossa vilahtaa paljon tuttuja kasvoja mm. Billy Carson, Matti Vaskelainen, Pete Europa ja Maria Hämäläinen.Kari ja Tuottaja Erkki Malin osasivat rentoutumisen jalon taidon, tässä yllätin herrat leikkimässä peruukeillani, väittivät käyttäneensä hiustenkasvatusainetta.
Seuraavaksi esitän teille, hyvät lukijat Pieni Pyöreä näkkileipämainoksen jossa häröilee ainakin Saara Soisalo, Sallamaari Muhonen ja Niklas Wahlström. Leipiä oli päällystämässä Anne Taskinen alias Heinäsirkka. Yleensä kun rankat kuvaussessiot päättyi menimme Ravintola Kolmeen Kruunuun, Liisankadulle nollamaan.
Siellä syntyi hyviä idiksiä tulevia duuneja varten ja seuraavana päivänä Shortsin-jengillä särki päätä.
Tupla oli yksi näistä ns. rankoista kuvausmatkoista. Filmi on kuvattu Espanjassa. Vietimme n. viikon maan alla, Nerjan tippukiviluolissa.
Jonathan Hutchings joka esitti Tuplan sankaria joutui venymään äärirajoille, stunttiakin jouduttiin käyttämään. Uimahyppääjä Juha Ovaskainen lensi Suomesta sukeltamaan korkealta kalliolta, tuntemattomaan veteen.Usein jouduimme kuvaamaan elokuvaa niin, että asiakkaalla ei ollut oikein mitään järkevää ideaa, silloin Shorts-team astui kehiin pelastamaan tilanteen. En ainakaan myönnä, että olisimme ikinään pilanneet jotain. Asiakkaat voivat olla eri mieltä, tietty.Nojailen tässä onnellisena Elokuvaohjaaja Juhana Mannerin olkaan, vieressäni rakas työtoverini Mika Porkka. Vietämme filmiväen kevätpäiviä.Nämä komeat herrat ovat Elokuvaaja Jarmo Husso ja elokuvaohjaaja Kari Rimaila. Olemme matkalla Vuoden Huippuihin, palkintoja hakemaan. TAAS!


Paul Simon - She Moves On

2 kommenttia:

  1. Moi Tsupe, ei löytyis sitä Valion jäätelömainosta missä mulla oli päällä ne Hammin tekemät vaatteet (oranssit, mustia palloja, minihameet ja yömyssyt). Tuli vaan mieleen, olin kokonaan unohtanut. Hauska yksityiskohta tuosta Lumenen kuvasta, koska mä muistan tuon collegehupparin! Halusin kait pölliä sen sulta. T:Trezzi.

    VastaaPoista
  2. Sorry Tiina, ei ole tallessa kuin nämä spotit mitkä laitan blogiini. Niitä on vielä muutama postaus tulossa. Sitten on muistojen arkisto filmien osalta suljettava :) Ikävää että kaikki vuosien työ on paikassa nimeltä hukka.

    VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!