lauantai 16. heinäkuuta 2011

VINTAGE SUMMER DRESS


Käväisin Kaivarin Kanuunassa joka on itsepalvelukirpputori, Helsingissä, Merikatu 3.
Vintage-huoneesta osui käteeni 50-luvun mekko. Leninki oli aika huonossa kunnossa, kuten usein suomalaiset vanhat, käytetyt vaatteet ovat. Sodan jälkeen Suomessa oli kankaista pulaa ja vaatteita muokattiin uudelleen ja uudelleen, jopa kodintekstiilit kangaspulan iskiessä muutettiin leningeiksi tai jopa juhlapuvuiksi.

Ulkomailta löytää kirpputoireilta ja vintage-liikkeistä vanhoja vaatteita jotka saattavat olla lähes käyttämättömiä. Lontoossa olen vieraillut mm. sellaisissa Second Hand myymälöissä joiden myytävissä vaatteissa on roikkunut vielä alkuperäiset, vuosikymmenten takaiset hintalaput.

Ostin kuitenkin mekon Kanuunasta vaikka se oli kuntoisuuteensa nähden kallis, mutta mielestäni se oli hurmaava.

Hämmästykseni oli suuri kun huomasin, että mekko olikin valmistettu Amerikan ihmemaassa. Onkohan leninki lähetetty Suomeen? Lapsena minäkin sain paketteja Amerikassa asuvalta tädiltäni. Amerikkaan oli muuttanut monien suomalaisten sukulaisia jotka muistivat sitten läheisiään kuuluisilla amerikanpaketeilla. Olisi hienoa tietää kuka tätä leninkiä on kantanut ennen minua yli kuusikymmentä vuotta sitten?

Mekko on kreppiä ja kotoisin Cincinnatista, Ohiosta. Firman nimi on Fashion Frock.
Yritys aloitti vuonna 1920 ja lopetti toimintansa 1970-luvun puolessa välissä.

Fashion Frock työllisti kotiäitejä jotka taskurahoja tienatakseen myivät vaatteita, ystäville ja naapureilleen ”ovelta ovelle” menetelmällä. Myyjillä oli mukana ihania myyntikortteja missä oli näytteitä vaatteista, kankaista ja värikartoista. Myyntikortit ovat nykyisin keräilyharvinaisuuksia. Mikäli joku lukijoista tunnistaa mekon otan ilolla vastaan vaatteeseen liittyvän tarinan.

Tässä pari kivaa netissä toimivaa vintage-liikettä:
Couture Allure
Devoted 2 Vintage

PS. Lukijapalautetta Marialta, Lontoosta.
Maria oli viimeksi eilen shoppaillut Paletessa joka on kuulemma yksi Lontoon parhaimmista vintage-liikkeistä ja omistaja Marco on huipputyyppi. Kauppias omaa uskomattoman tietämyksen ja tuotteet on tarkoin valikoitu sekä palvelu on mitä parhainta. Kiitos Marialle loistavasta vinkistä.

The Jolly Boys - Rehab

2 kommenttia:

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!