maanantai 18. heinäkuuta 2011

IHANA KAHVILAJos saisin ojentaa Vuoden Yrittäjä -palkinnon se kuuluisi eittämättä Sanni-Maija Repekka Jouhkille, hän uhmasi kaikkia lainalaisuuksia ja perusti kahvilan keskelle ei mitään ja vielä tavarakonttiin.
Tein eilen retken Ihana kahvilaan joka sijaitsee Helsingin Kalasatamassa. Epäilin kyllä koko kävelymatkani ajan, että mahtaako periltä löytyä mitään mutta kaikki vastaantulijat vannoivat, että kyllä kannattaa jatkaa matkaa.
Mikäs oli dallaillessa kun ilma oli upea ja matkan varrella oli varmaan Suomen pisin graffitiaita. Kuvataideakatemian taidegrafiikan opiskelijoiden kaiverretut levyt oli tosi upeita.


Perillä palkinto oli ruhtinaallinen sillä kahvila oli nimensä veroinen eli IHANA.

Kahvilan ympäristö on todella karua joutomaata mutta Ihana kahvilasta avautuu upeat näköalat merelle ja horisontissa pilkottavalle Helsingille.
 Sanni on sisustanut kaksi tavarakonttia ihastuttavaksi kahvilaksi ystävänsä Asli Ufacikin kanssa. 
Konttikahvilassa on tekonurmikko ja siellä voi makoilla vaikka riippukeinuissa.
Istuimet ovat rakennettu rakennusjätesäkeistä. Konttikahvilan pöydät näyttivät olevan sementtiä. Lapsiasiakaitakaan ei ole unohdettu heitä varten on tehty hiekkalaatikoita kaivonrenkaista.Kahvilakontti oli maalattu sisältä vaalean ruusunpunaiseksi ja takaseinä oli raikkaan sininen. Kahvilassa sai todella hyvää espressopohjaista kahvia, niin hyvää että minua ei laisinkaan harmittanut nauttia sitä pahvimukista. Leivonnaisia oli useampaa sorttia lähtien perinteisistä korvapuusteista. Nautin raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Nam.

Kahvilassa on myös pieni kauppa josta voi ostaa kotiin viemisenä vaikka hilloja.


Suosittelen kahvilaan vaikka pyöräretkeä tai sitten sellaista useamman tunnin kestävää kävelyretkeä jonka itse tein, kävelin Punavuoresta Kalasatamaan ja samaa reittiä takaisin. Metrolla pääsee kohtalaisen lähelle ja käveltäväksi tulee Kalasataman metroasemalta runsas kilometri. Reitti on merkitty asfalttiin maalatulla vihreällä viivalla.


Kahvila on avoinna Ke-Su 11.00 – 19.00 
(Maanantaisin ja tiistaisin kahvila on kiinni)

Arcade Fire - Deep Blue

2 kommenttia:

  1. Uskomatonta, että joku uskaltaa toteuttaa päättömiltä tuntuvia liikeideoita ja vielä näin ihanasti :)

    VastaaPoista
  2. Nuoret on niin rohkeita :) Kiitos kommentista ja mukavaa kesää sinulle Kati.

    VastaaPoista

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!