lauantai 11. kesäkuuta 2011

50 000


Helsinki10:n hieno bilekutsu

50 000 vierasta on pyörähtänyt blogissani. En keksinyt oikein mitään miten juhlistaisin asiaa.
Olin kuitenkin hetki sitten Helsinki10:n viisivuotisbailuissa,  joten luku viisi on mukava aasinsilta.

Helsinki10, myymälänäkymä

Helsinki10 on ”elämystavaratalo” joka avattiin, Eerikinkadulle tasan viisi vuotta sitten. Liikkeellä ei ole lainkaan näyteikkunoita joten sen löytäminen vaatii pientä tarkkaavaisuutta. 


Tilat muistuttavat minua vierailustani Katharine Hamnettin myymälässä, Lontoossa... joskus 80-luvulla. Hamnett oli pyytänyt arkkitehti Nigel Coatesin suunnittelemaan hänelle sellaisen liikkeen, että toista vastaavaa ei ole. Muistaakseni kauppaan mentiin sisälle pientä, vihreää, valaistua, lasisiltaa pitkin. Hamnettin liike oli myös piilossa sivukadulla mutta kun ovesta astui sisään tuli suureen, upeaan, 1000 neliömetrin kokoiseen, korkeaan ja valkoiseksi maalattuun tilaan. Siihen yhtäläisyys sitten loppuikin, Lontoon liike oli pelkistetty ja muutama vaate roikkui yksinäisenä esillä ja myyjiä oli enemmän kuin asiakkaita ja myytäviä tavaroita.

Helsinki10:ssä on taas runsaudenpula, ihania vaatteita, kenkiä, vintagea, kirjoja, levyjä, lastenvaatteita, koruja, laukkuja, sisustustavaroita, jne.
Myymälä on myös sisustettu hauskasti, enkä koskaan kyllästy tuijottelemaan valkoisia kipsikollaaseja, joihin on upotettu yhtä ja toista roinaa kuten vietereitä, nukenpäitä, kuppeja, levyjä ja ne kaikki on peitetty kipsillä ja valkoisella maalilla.
Sovituskoppien verhot on tehty valkoisista miesten kauluspaidoista ja minun silmiini ne näyttävät taideteoksilta.
Myymälätilaa on hulppeat  500 neliötä, (arvioni mukaan). Kaupan etuosassa on pieni kahvila, jossa voi selailla vaikka lehtiä ostostensa lomassa sekä nauttia kupposen virkistävää kahvia.

Tšupukka

Palataanpa takaisin juhliin eli runsaan juomatarjoilun lisäksi siellä tapasi paljon tuttuja ja tutustui myös uusiin kivoihin ihmisiin. Lähetän tässä terveisiä ihanalle ja lahjakkaalle Linda Sipilälle. Linda on Muodin Huipulle -sarjan toisen kotimaisen kauden voittaja.
Illan menu sisälsi myös loistavaa ohjelmaa. Oma suosikkini ohjelmatarjoilusta oli ehdottomasti Wannabe Ballerinas.


Aikuisbalettiryhmä Wannabe Ballerinas koostuu sekalaisesta seurakunnasta nuoria naisia, jotka eivät välttämättä ole koskaan tanssineet balettia mutta ovat ehkä aina halunneet. Esityksen musiikkikin on klassisesta kaukana, ryhmä tanssii PMMP:n tai vaikkapa indierockin tahdissa. ohjelmanumero oli hauska ja tuotti katsojille hyvää mieltä. Naurukin oli yleisöllä herkässä. Suosittelen vilpittömästi tätä taidepläjäystä kaikille baletista ja tanssitaiteesta kiinnostuneille.

Korvakarkkina tarjoiltiin bändiä Uusi Fantasia & Freeman. Bändin esitys oli aivan huima ja minusta tuli fani kertaheitolla. En löytänyt Youtubesta mitään mieleistä ko. pumpulta joten saatte tyytyä Baddingin, Paratiisiin.
Tästä linkistä pääsette vilkaisemaan bilekuvia ja tervemenoa shoppailemaan meidän ikiomaan, Stadin ”Corso Como kymppiin”.  Eerikinkadulle. Puoti on ihan ainoa laatuaan täällä pohjoisella pallonpuoliskolla.


 Tšupukka ja Jussi

Kiitos Helsinki10:n henkilökunnalle upeista juhlista ja kiitos lukijoilleni kannatuksesta. Kiitos 50 000 kertaa.
Tervetuloa uudestaan.
PS. Vielä ehditte osallistumaan MÄHÖNE-kisaan, klikkaa itsesi kilpailuun.

Rauli Badding Somerjoki - Paratiisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksilöllistä huomiota Tšupukalle voit jakaa täällä!